Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Video
  • Renginiai
  • Grupės
  • Apklausos
  • Horoskopai
Menu Close
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Kriminalai
    • Sportas
    • Video
  • Sportas
  • Horoskopai
  • Renginiai
  • Apklausos
  • Grupės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Žiemos kepsniai: Centrinio Kauno turgaus darbuotojų patarimai ir receptas

  • 2019-01-29
  • Arturas Slepkovas
  • Naujienos
Dalinkitės

Vis daugiau lietuvių užsikuria kepsninę žiemą – tai sako pastebintys tiek mėsos, tiek grilio reikmenų pardavėjai. Tiesa, žiemos sezonas turi savą specifiką – šiuo metų laiku vyrauja kitokie patiekalai nei vasarą.

„Matome, kad per pastaruosius keletą metų tiek pas mus įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje, tiek kitose pardavimo vietose žiemą nuperkama vis daugiau šviežios mėsos, skirtos kepti ant žarijų. Taip pat matome, kad sparčiai populiarėja ir anksčiau ne tokios įprastos mėsos rūšys.

Perkama ne tik vištiena ir kiauliena, bet jautiena, aviena, kalakutiena, triušiena. Vis daugiau žmonių ant žarijų ryžtasi kepti ir žuvį bei kitas jūros gėrybes“, – apie pokyčius pasakojo Kaune įsikūrusio prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Kepsnines „Kamado Bono“ parduodančios įmonės vadovas Tomas Petryla sako, kad grilio kultūra Lietuvoje sparčiai plinta, o tikri jos fanai kepsnines naudoja ištisus metus. Tačiau sezoniškumas egzistuoja.

„Taisyklė paprasta – vasarą, kai karštas oras, žmonės renkasi lengvesnį, greitai gaminamą maistą – kepsniai, šašlykai, jūros gėrybės, picos. Šaltuoju sezonu karaliauja ilgi kepimai, sotūs, riebesni patiekalai – troškiniai, žemoje temperatūroje ilgą laiką kepti šonkauliai ar plėšyta kiauliena, bulvių plokštainis ir pan. Ir taip, visa tai gaminama ant šių laikų kepsninių, kurioms praktiškai nereikia priežiūros, todėl jas galima naudoti ištisus metus. Kalbu apie keramikines kepsnines“, – pasakojo T. Petryla.

Pasak jo, populiaru viskas, kas mus pasiekia iš Vakarų. Jei anksčiau lietuvių grilinimas buvo siejamas išskirtinai su šašlyko, dešrelių ar vištos sparnelių iškepimu, tai pastaruosius dvejus metus grill horizontai išsiplėtė.

„Lietuviai pradėjo gilintis į grilinimo technikas, receptūras, pradėjo mokytis teisingai gaminti maistą. Tam susidarė ir palankios sąlygos – rinkoje atsirado naujų grill produktų, kokybiškos ir tinkamai išpjautos mėsos, tinkamų prieskonių ir padažų. Viešojoje erdvėje susikūrė informacinės platformos, kurios padeda žmones šviesti tuo klausimu, susiformavo net aktyvi griliuotojų bendruomenė, kuri dalinasi savo patirtimi kasdien. Grill kultūra plinta šviesos greičiu ir tai džiugina“, – teigė pašnekovas.

Ant grotelių kepta aviena, pagardinta rozmarinais

Avieną supjaustyti gabalėliais po maždaug po 50 g, pagardinti rozmarinais (geriau šviežiais), druska ir juodaisiais pipirais, užpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, viską sumaišyti ir palikti 20 minučių. Praėjus šiam laikui viską pakartoti ir palaikyti dar 20 min.

Kepti pavartant, po 2–3 minutes kiekvieną pusę. Bekepant galima mėsą dar nuolat padaužyti šviežių rozmarinų ryšeliu, o prieš baigiant kepti, užmesti jį ant žarijų Rozmarinų dūmai suteiks mėsai nepakartojamą skonį!

urmas.net inf.

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Panašūs straipsniai:

A. Šociko bokso turnyro startas: tituluoto ukrainiečio pergalė ir 7 medalius užsitikrinę lietuviai

2023-03-31

G. Landsbergis: Europos vienybė – geriausias priešnuodis V. Putino branduoliniam šantažui

2023-03-31

J. Valančiūnas juokavo su treneriu, o „Pelicans“ laimėjo NBA rungtynes Vakarų konferencijos lyderių tvirtovėje

2023-03-31

Ir vaiką, ir močiutę užregistruoti pas gydytoją internetu gali šeimos nariai

2023-03-31

Dokumentinio filmo apie „Kaunas 2022“ režisierė: „Jei norėčiau atvaizduoti viską, kas vyko, vienam renginiui tektų pusantros sekundės“

2023-03-31

Maskva giria prorusišką Sakartvelo režimą

2023-03-31

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai neturėjo vargo su vienu Eurolygos autsaiderių

2023-03-31

„Challenger Tour” serijos teniso turnyruose Prancūzijoje nutrūko šešių Ričardo Berankio pergalių serija

2023-03-30

Policijos pareigūnai kviečia atsiliepti nukentėjusius prekybininkus

2023-03-30

Jaunieji žalgiriečiai nesunkia pergalę pradėjo NKL ketvirtfinalio seriją

2023-03-30

“Atleto” krepšininkų staigmena NKL ketvirtfinalio serijos starte

2023-03-30

Lietuvos septyniolikmečių merginų futbolo rinktinė pergale užbaigė Europos čempionato atranką

2023-03-30

Lietuvos studentų krepšinio rinktinė sužinojo varžovus Universiadoje

2023-03-30

Išlikimo kovas tęsiantis K. Maksvytis: „Turime vienintelį skaičiavimą – kaip laimėti artimiausią mačą“ (VIDEO)

2023-03-30

Kelininkai darbuosis visose seniūnijose

2023-03-30

Apdovanojimas Ukrainos Aukščiausios Rados vadovui

2023-03-30

Valdininkai ir politikai privalo pirkti tam tikrą pieno krepšelį

2023-03-30

Šokių kolektyvas „Ąžuolas“ prisijaukino ir antrą „Aukso paukštę“

2023-03-30

Šimtas boksininkų A. Šociko turnyre stos į kovą dėl medalių: tarp jų – 13 lietuvių

2023-03-30

Zelenskis pakvietė Xi Jinpingą į Ukrainą

2023-03-30

Patvirtintos Lietuvos salės futbolo rinktinės dvikovų su Čekija datos

2023-03-30
lrp.lt nuotr

Prezidentas: turime būti pasirengę apginti demokratiją

2023-03-30

„Kauno Žalgirio“ salės futbolininkai artėja prie čempionų titulo, o kovoje dėl bronzos – lygybė

2023-03-30

Gyventojų idėjose dėmesys ir vaikams, ir senjorams

2023-03-30

Euforija Sakramente: dominavę „Kings“ ir D. Sabonis nutraukė istorinį prakeiksmą

2023-03-30

Senjorės pinigus išgelbėjo anūkės budrumas

2023-03-30

Iškovojęs pergalę “Žalgiris” išsaugojo devintą vietą Eurolygoje

2023-03-30

Pagyras skirstęs K. Maksvytis išsisuko nuo klausimo apie D-Mo „Žalgiryje“ (VIDEO)

2023-03-29

„7bet-Lietkabelio” krepšininkų varžovas Europos taurės turnyro aštuntfinalyje – Paryžiaus klubas

2023-03-29

Auksinis taškas: „Monaco“ paguldęs „Žalgiris“ tęsia kovą dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose

2023-03-29




Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.


Pasidalinti žinia

Rekvizitai

UAB “Informacinis centras”
Įmonės kodas: 305930633
PVM mokėtojo kodas: LT100014557711
Banko sąskaita: LT897044090102522014

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Copyright © 2023 Kauniečiams kasdienės naujienos