Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Naujienos
  • Visuomenė ir gyvenimas
  • Kultūra
  • Švietimas
  • Verslas
  • Krašto gynyba
  • Video
  • Sportas
Menu Close
  • Naujienos 
    • Naujienos
    • Visuomenė ir gyvenimas
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Verslas
    • Krašto gynyba
    • Video
    • Sportas
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Día de la Hispanidad – ispanų valstybės ir kalbos dieną paminėkime kartu su „Saulėtais skoniais“

  • 2019-10-12
  • Kaunieciams.lt
  • Įmonės, Maistas

Spalio 12 dieną viso pasaulio ispanai mini nacionalinę šventę – Día de la Hispanidad – Ispanijos valstybės bei ispanų kalbos dieną, kuria kalba daugiau nei 400 milijonų žmonių visame pasaulyje! Ispanai yra temperamentingi ir patriotiški žmonės, kurie myli ir vertina savo šalį bei puoselėja jos kultūrą. Ispanijos istorija yra viena labiausiai žavinčių, o jos kultūra padėjo susiformuoti šiuolaikiniam pasauliui tokiam, koks jis yra dabar. Todėl šios šventės proga, „Saulėti skoniai“ krautuvėlės įkūrėja Ilona Sakavičienė skatina pajusti ispaniškąją dvasią bei pasidalina keletu itin gardžių ispaniškų receptų.

Geram maistui – negailima laiko

Kaip flamenko nėra tik šokis – veikiau tai yra muzikinis paprotys, kuriame daugiausiai dėmesio skiriama gitaros skambesiui, vokalui ir ritmui plojant rankomis, o tapos – ne maisto rūšis, o būdas jį valgyti, taip Ispanija – ne tik valstybė Europos pietvakariuose. Tai – koridų, muzikos ir nepamirštamo meno šalis. Vyno kraštas, kur vynas čia kartais pigesnis ir už vandenį, tačiau brangus kaip draugystė. Flamenko, bulių kautynės, siesta, Salvadoras Dali, Pablo Pikaso. Ir didžiulė aistra viskam – gyvenimui, šokiams, maistui.

Ispanai myli savo kraštą, didžiuojasi savo kilme. Ši aistra ir meilė tradicijoms atsispindi ir jų valgiuose. Maistas tapęs toks pats neatsiejamas nuo Ispanijos, kaip jos turtinga ir audringa istorija.  Kiekvienas Ispanijos regionas gali pasigirti išskirtiniais skoniais ir receptais. Šis etninis tautiškumas turi gilias šaknis, dauguma ispanų pirmiausia save tapatina su autonomine gyvenamąja sritimi ir tik po to – su tauta kaip visuma. Skirtingiems gaminimo būdams, ingredientams didelę įtaką turėjo ir klimatas, geografinė padėtis, tačiau ką beragautum – jūros gėrybes, alyvuogių aliejų, paelą, mėsos troškinius, kumpį, maistas yra dieviškas.

Ir kaip sakė Salvadoras Dali „Mano ūsai tikrai nepritrauks nuobodulio, nekels niūrių minčių apie pasaulinio masto katastrofas, neprimins tiršto rūko ir Wagnerio muzikos. Ne, niekuomet! Mano ūsai bus imperialistiniai superracionalūs ūsai, nukreipti į dangų, tarsi vertikalusis misticizmas, tarsi vertikalūs ispaniškieji sindikatai“, taip ir Ispanijoje niekuomet nebus nuobodu.

Nors ispaniškoji virtuvė turtinga spalvų bei įdomių skonių, jų visuomenė turi labai savitą gyvenimo būdą, jie yra linkę valgyti lėtai, neskubėdami, besimėgaudami kiekvienu kąsniu bei skirdami dėmesio aplinkiniams. Prie stalo ispanai niekada nenuobodžiaus. Jiems valgymas nėra tik viena iš pasisotinimo formų, šis procesas kur kas reikšmingesnis, tai tarsi bendravimo forma, kai užuot kažkur skubėjus, mėgaujamasi ne tik patiekalo skoniu, tačiau ir šalia esančių artimųjų draugija bei ilgais ir maloniais pokalbiais. Tai geriausiai Ispanijos kraštų kultūrą apibūdinantis bruožas. Maisto kultūra Ispanijoje – tarsi antra religija, geram maistui negailima laiko.

Ne tik skanu, bet ir labai naudinga sveikatai

„Ispanai puoselėja savo kultūrą ir virtuvę, o kokia gi Ispanijos virtuvė be midijų, sardinių, kalmarų ar tuno? Šie ingredientai yra neatskiriama Ispanijos virtuvės dalis, be jų neįsivaizduojami dauguma tradicinių ispaniškų patiekalų, o jų nauda sveikatai – tiesiog neįkainojama!“ – sako „Saulėti skoniai“ krautuvėlės įkūrėja Ilona Sakavičienė.

Išties, pažvelgę, kokių sveikatai naudingų sudedamųjų dalių savyje turi šios gėrybės, galime suprasti, kodėl pasaulyje taip sparčiai populiarėja ispaniškoji dieta.

Midijos – gamtinis antioksidantas, kurių sudėtyje yra vitaminų E, B ir D bei įvairių mikroelementų ir biologiškai aktyvių medžiagų. 100g midijų yra apie 70kcal, 20g baltymų, 3g riebalų ir 3g angliavandenių.

Sardinės – tai nedidelės jūrinės žuvelės, kurios gyvena Viduržiemio vandenyno pakrantėje. Įvairūs specialistai tvirtina, kad sardinės labai naudingas žmogui produktas. Mitybos specialistas ir rašytojas Jonny Bowdenas sardines vadina „sveiku konservuotu maistu“: „Jose daug omega-3 riebiųjų rūgščių, beveik nėra gyvsidabrio ir yra daug kalcio. Taip pat jose yra geležies, magnio, fosforo, kalio, cinko, vario ir mangano, bei pilnas B grupės vitaminų rinkinys“, – sako jis.

Kalmarai – tinkamas sveikos gyvensenos pasirinkimas, norint aprūpinti savo organizmą reikalingomis maistinėmis medžiagomis. Tai yra geras baltymų šaltinis – kalmaruose jų yra apie 18 proc., todėl tai yra lengvai virškinamas produktas. Kalmaruose gausu vitaminų ir mineralų, įskaitant kalcį, kalį, fosforą, varį, vitaminus B12 ir C. Šios būtinos maistinės medžiagos padeda užtikrinti kraujo ląstelių, kaulų ir imuninės sistemos veiklą bei sveikatą. Kalmaruose esantys antioksidantai padidina ląstelių, kurios gali užkirsti kelią vėžiui, efektyvumą.

Tunas – tuno mėsoje yra didelis procentas omega-3 riebalų rūgščių, kuris gerina širdies veiklą, sumažina cholesterolio kiekį arterijose. Tuno mėsoje esantis mineralas kalis sumažina kraujospūdį, o šio elemento derinys su omega-3 riebalais sukelia priešuždegiminį poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai. Imuninei sistemai padeda žuvies mėsoje esantys manganas, cinkas, vitaminas C ir selenas. Geležis ir vitaminas B stiprina kraujo ląsteles, gerina kraujotaką. Vitaminas D yra pagrindinis kaulų statybinis komponentas ir padeda mažinti streso lygį organizme.

Ar žinojote, kad ispanišką virtuvę galite išbandyti ir savo namuose?

Kadangi ispanų virtuvę sunku įsivaizduoti be įvairiai ruošiamų jūros gėrybių, „Saulėti skoniai“ vadovė skuba pasidalinti keletu patiekalų receptų iš Ispanijos, kurie tikrai jus sužavės:

Makaronai su tunu

nuotr.: Kasperina
vieta: sodyba „Ąžuolų giria”

Reikės:

  • Sraigtinių makaronų „Garofalo Fusilli“;
  • 240 g tuno (savo sultyse) „Palacio de Oriente“;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • Pusės indelio grietinėlės (30% riebumo);
  • 150 g tarkuoto sūrio „Caciocavallo“;
  • Druskos, rukolos lapelių.

Išvirti makaronus pagal nurodytą trukmę ant pakuotės. Nupilti tuno skystį ir sumaišyti tuną su makaronais. Paruošti padažą – sviestą išlydyti ant keptuvės, užpilti grietinėlės ir 2-3 šaukštus vandens, kuriame virė makaronai. Į padažą įtarkuoti sūrio ir pasūdyti pagal skonį. Viską užpilti ant makaronų su tunu. Galima paskaninti rukolos lapeliais.

Keptos sardinės

nuotr.: Kasperina
vieta: sodyba „Ąžuolų giria”

Reikės:

  • 500 g mažųjų bulvių;
  • Ypač tyro ispaniško alyvuogių aliejaus „BeneOlive“;
  • Druskos ir pipirų;
  • Pusės citrinos sulčių;
  • Pusės citrinos, supjaustytos į skilteles;
  • Gražgarsčių salotų;
  • Žiupsnelio paprikos prieskonių;
  • 1 didelės skiltelės česnako;
  • 81 g sardinių „Sardinillas“ Palacio de Oriente.

Supjaustyti bulves per pusę, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska ir sudėti į aliejumi pateptą kepimo skardą. Kepti 200° įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kol suminkštės ir iškeps. Sumaišyti su šluotele citrinos sultis, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, išspaustą česnaką, paprikos prieskonius, žiupsnelį druskos, ir užpilti šiuo padažu keptas bulves. Sardines nusausinti su popieriniu rankšluosčiu ir 3 min. iš visų pusių pakepti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Lėkštę serviruoti su bulvėmis, gražgarsčių salotomis, citrinos skiltelėmis ir keptomis sardinėmis.

Marinuotos midijos

nuotr.: Kasperina
vieta: sodyba „Ąžuolų giria”

Reikės:

  • 300 g midijų sūryme „Palacio de Oriente“;
  • 2 nedidelių čili paprikų;
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • Ypač tyro ispaniško alyvuogių aliejaus „BeneOlive“;
  • 75 ml vandens;
  • Baltojo balzamininio vyno acto užpilo „Oro Nobile“;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • Druskos ir juodųjų pipirų.

Supjaustyti plonais griežinėliais česnaką ir čili paprikas. Česnakus ir paprikas pakepti 2-3 minutes keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Tuomet įdėti druskos, cukraus ir pipirų. Įpilti vandens, citrinos sulčių, vyno acto, viską sumaišyti. Kai marinatas užverda, sudėti midijas ir patroškinti viską dar 2-3 minutes, tuomet nuimti nuo ugnies. Atvėsusias midijas su marinatu sudėti į indą su dangčiu ir valgyti po 3-4 valandų.

Kalmarai su kuskusu

nuotr.: Kasperina
vieta: sodyba „Ąžuolų giria”

Reikės:

  • 300 g kuskuso;
  • 400 g kalmarų „calamares“ arba „Chipirones“ Palacio de Oriente;
  • 50 g chorizo dešros;
  • 2 skiltelių česnakų;
  • Baltojo balzaminio vyno acto užpilo „Beneoliva“;
  • 12 juodųjų alyvuogių „Sanmer“;
  • Ypač tyro ispaniško alyvuogių aliejaus „Summum“;
  • 1 šaukšto Karecko bityno medaus;
  • 1 citrinos;
  • Paprikos prieskonių.

Paruošti kuskusą – užpilti su druska sumaišytas kruopas verdančiu vandeniu, uždengti dangčiu ir palaukti, kol jos sugers vandenį ir išbrinks. Supjaustyti chorizo dešrą plonais griežinėliais ir pakepti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Įberti paprikos prieskonių ir kepti apie 5 min. Įdėti kalmarus, medų, actą, trintus česnakus ir supjaustytus alyvuoges. Maišyti, kol kalmarai lengvai apkeps. Kuskusą apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti prieskoniais ir supilti į lėkštę. Ant viršaus užpilti kalmarų mišinio.

Skanaus!

Ispanija – šalis, pakerinti ne tik savo grožiu ir kultūra, bet ir maistu, todėl jeigu ir jūs norite pajusti ispaniškąjį skonį, būtinai užsukite į „Saulėti skoniai“ krautuvėlę Kaune, T. Masiulio g. 16E ir išsirinkite produktus jūsų stalui.

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Daugiau naujienų:

Kvietimas teikti kandidatus „Kauno sporto apdovanojimai 2025“

Elektroninis parašas smulkiam-vidutiniam verslui: kaip pasirinkti tinkamiausią? (2026 gidas)

Gintaro apyrankė: natūralus papuošalas, kuriame susilieja istorija, šviesa ir amžinas grožis

„Via Lietuva“ užbaigė Sargėnų estakados rekonstrukciją: eismas atvertas abiem juostomis

Praėjusią parą pasienio regionuose perimti du balionai su kontrabandinėmis cigaretėmis

LRT

Seimo opozicija prašo ekspertinio vertinimo dėl LRT vadovo atleidimą lengvinančių pataisų

NVSC: sparčiai kyla sergamumas gripu, gyventojai raginami skiepytis

Ekspertai kritiškai vertina Žemaitaičio išsišokimus prieš žurnalistus: chuliganiška elgsena

Klaidos, kurias dažniausiai daro užsakovai rinkdamiesi santvaras

Kaip pasirinkti įrangą mažam autoservisui, kad ji tarnautų 10 metų?

Gintariniai auskarai: kaip atpažinti tikrą gintarą ir išsirinkti kokybišką papuošalą

Šalia Vilniaus oro uosto fiksuota 60 balionų

Stanislovas Buškevičius. Lapkričio 30 – oji lygiavertė Vasario 16-ajai

STT įvertino valdančiųjų inicijuojamą sporto reformą: būtų grąžinama tvarka, didinanti korupcijos riziką

„Naktis nuslinko, diena prisiartino” (Rom 13, 12), 1 Advento sekmadienis

Žurnalistas: okupantai plečia teroro kampaniją prieš rusiškų mokyklų nelankančius vaikus

VDI ir Lygių galimybių kontrolierius žada imtis veiksmų dėl galimai nederamo elgesio prieš NŠA darbuotojus

Choro dainininkų kvalifikacijos kėlimas – investicija į balsą, kūną ir kolektyvo ateitį

Per pratybas Pabradėje sunkiai sužeistas Belgijos karys

Dėl laikinų ribojimų Vilniaus oro uoste paveikta per 3 tūkst. keleivių

Kasčiūnas apie socdemų koaliciją su „aušriečiais“: panašėja į Stokholmo sindromą

Gintaro papuošalai – ryšys su tėvyne lietuviams užsienyje

Garliavos Medelynas: nuo dekoratyvinių augalų iki profesionalaus apželdinimo

Institucinis smurtas vaiko teisių apsaugos sistemoje: kur mus nuvedė pertvarka ir ką privalome keisti šiandien

LRT

Staselis apie generalinės direktorės mestus kaltinimus daliai LRT tarybos: tegul žmonės vertina

Kaune atidaryta čiuožykla po atviru dangumi

Lietuvių užpildytoje Londono arenoje – neįtikėtinas Sargiūno sukurtas stebuklas (video)

Kaip galima pasiimti žemę?

Kuo išsiskiria gera siuntų tarnyba?

Liubajevas: Lukašenkos režimas pasitelkia nusikaltėlius ir Baltarusijos, ir Lietuvos pusėje

Popovienė patvirtino kitų metų stojančiųjų į aukštąsias mokyklas tvarką

Ruginienė tikisi, kad Seime kelią besiskinanti iniciatyva dėl lengvesnio LRT vadovo atleidimo bus pakoreguota

Ministerija: ES Teismo sprendimas Lietuvos neįpareigoja įteisinti tos pačios lyties asmenų santuoką

Sinkevičius apie mokytojų algų kėlimą: finansų ministras buvo nustebęs dėl Popovienės pareiškimų

Lietuvos atletai su kurčiųjų olimpinėmis žaidynėmis atsisveikino iškovoję 10 medalių

Šiliauskas anksčiau laiko paleidžiamas į laisvę

STT: siūloma sporto finansavimo reforma kelia pagrįstų abejonių dėl skaidrumo

Kaip paruošti matcha taip, kad Kalėdų rytas taptų ypatingas?

Oksos obuolių actas su „motinėle“ – kuo jis geresnis už paprastą?

Medicinos psichologas: kuo jis skiriasi nuo psichoterapeuto?

Devintąjį medalį Lietuvai pelnė tinklininkės

Teisme pro patikros punktą prasiveržusiam Ragelskiui iškviesta policija

Nutrauktas tyrimas dėl avarijos, kurios metu žuvo motociklą vairavęs abiturientas

Prie Nemuno vaikštinėjusiai porai vyras grasino dujiniu revolveriu

Stanislovas Buškevičius kreipėsi į I. Ruginienę dėl Vilniaus Sporto rūmų: ragina ištaisyti Šimonytės klaidas

Minima Lietuvos kariuomenės diena: sostinėje vyks šventinis paradas, karinės technikos paroda

„Ateikite, mano Tėvo palaimintieji” (Mt 25, 34), Kristaus Karaliaus iškilmė

Kaunas pirmasis iš šalies miestų įžiebė Kalėdų eglę

Martynas Vėlyvis. Kaunas – gyvas lietuviškumo paminklas

Darbo kodekse gali atsirasti jaunimui aktualios nuostatos: studentų praktikos darbo sutartis

Lainiaus (ex senoji Rondo) ir Ligito Kernagio koncertas „TAU: Pirmyn į 90-uosius!” (Video)

Kritinės dienos Ukrainai: JAV ultimatumo terminai kelia nerimą ES

Kauno „Ąžuolo“ regbio klubui – 50 metų: į priekį žvelgiama entuziastingai

Laikinoji sostinė įžiebs pagrindinę miesto Kalėdų eglę

Chorų ateitis priklauso nuo kompetencijų: ekspertai ragina keisti požiūrį

Triušių parodoje Kaune – ilgaausiai nuo spalvotų „nykštukų“ iki barzdotų „belgų“

Nausėda teigia, kad Seimo sprendimas nepanaikinti Nedzinsko neliečiamybės nuvilia

Iš Seimo į Konstitucinį Teismą – bloga praktika

Rytų Berlyną Lietuvoje filmuojantis prodiuseris Christopher Hall: „Kaunas – nuostabus miestas, išsiskiriantis savo architektūra“

Šoninės markizės terasai ar kitoms patalpoms: kaip išsirinkti ir ką būtina žinoti prieš perkant

Sofos lovos: praktiškas sprendimas mažam būstui ir svečių miegamajam?

VSAT: nuo punktų atidarymo į Lietuvą iš Baltarusijos negrįžo nė vienas lietuvių vilkikas

Ąžuolyną papuošė M. K. Čiurlioniui dedikuotas meninis akcentas „Karaliai“

Nausėda pareiškė užuojautą dėl Pyrago netekties

Teismui perduota sukčiavimo byla, kurioje kaltinimai pareikšti aštuoniems asmenims

Masteikaitė apie Raslanienės kandidatūrą į viceministres: nematome jokių jos sąsajų su kultūra

Teisininkas, kuris darbuotojų teises gina kaip ringe – atkakliai, sistemiškai ir iki galo

Kas yra proteinas sportui ir kada jo reikia? Sporto fazė patarimai

Su protestuojančias mokytojais susitikusi Popovienė buvo pasitikta šūksniais „gėda“

Pritarta siūlymui įšaldyti dabartinį LRT finansavimą

Dėl geležinkelio sabotažo Lenkija uždaro paskutinį likusį Rusijos konsulatą

Kopenhaga: socialdemokratai užleido vietą raudoniesiems ir socialistams

Zelenskis po naujų rusų smūgių: spaudimas Rusijai nepakankamas

Mūsų laikų vyrų bėda: vengia tikrintis sveikatą ir į gydytojus kreipiasi per retai

„Daryk kaip sau“: principas, kurį verslininkas pavertė sėkmės formule

Muitinės atstovas: atvejai, kai pasienio punktuose išvengiama kontrolės, yra pavieniai

Kultūros ministerija paskelbė konkursą vadovauti Kauno valstybinei filharmonijai

Ar įmanoma keliauti į ateitį?

Lietuvos sportininkų pergalės kurčiųjų olimpinėse žaidynėse

„Sodra“ teigia sulaukianti vis daugiau užklausų dėl antrosios pensijų pakopos: gyventojams trūksta žinių

Zelenskis ir Macronas pasirašė ketinimų protokolą dėl „Rafale“ naikintuvų pirkimo

Kaune pradedami M. K. Čiurlionio kultūros centro statybos darbai

Žinomi žmonės jau įžiebė eglutę išskirtiniame grožio salone

Kurčiųjų olimpinių žaidynių medalių nereikėjo ilgai laukti

LRT

Seimas tęs LRT audito išvadų svarstymą: Skardžius neatmeta, kad bus prašoma atlikti ir papildomų tyrimų

D. Britanija rengiasi pertvarkyti prieglobsčio suteikimo politiką

„Štai tavo sūnus!” – „Štai tavo Motina!” (Jn 19, 26.27), 33 eilinio laiko sekmadienis

Homoseksualias poras ginantis teisininkas apie pataisas dėl partnerystės: palyginčiau su rasizmo ir segregacijos laikais

Trumpo įspėjimas Nigerijai tampa vilties ženklu persekiojamiems krikščionims

Iki pirmojo medalio pristigo 34 sekundžių

Kauno Kalėdų eglutė pasiekė Rotušės aikštę: įžiebimas po savaitės

Kaip Kremlius „atstato“ okupuotas Ukrainos teritorijas

Kaune, stovėjimo aikštelėje, apgadinta dešimt automobilių

„Gražinkime Kauną“ uždarys žygių sezoną

Tamašunienė apie padėtį LKT: būtina pasirūpinti pareigūnais, modernizuoti sistemą

Prokuratūra siūlo įkalinti Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paminklo išniekinimu kaltinamus asmenis

Per Rusijos bepiločių orlaivių ataką žuvo du žmonės

Sezoninė vaikų apranga: ką svarbu žinoti tėvams kiekvienu metų laiku?

Lietuvos zoologijos sodas kviečia į nemokamą V. Bareikio koncertą

Parlamentarai svarstys siūlymą padidinti algas kelioms Seimui pavaldžioms kultūros institucijoms

Nedzinskas: kaltas „čekiukų“ byloje nesijaučiu

Seimas svarstys siūlymą naikinti desovietizacijos komisiją

Kvietimas teikti kandidatus „Kauno sporto apdovanojimai 2025“

2025-12-03

Elektroninis parašas smulkiam-vidutiniam verslui: kaip pasirinkti tinkamiausią? (2026 gidas)

2025-12-03

Gintaro apyrankė: natūralus papuošalas, kuriame susilieja istorija, šviesa ir amžinas grožis

2025-12-03

„Via Lietuva“ užbaigė Sargėnų estakados rekonstrukciją: eismas atvertas abiem juostomis

2025-12-03

Praėjusią parą pasienio regionuose perimti du balionai su kontrabandinėmis cigaretėmis

2025-12-03
LRT

Seimo opozicija prašo ekspertinio vertinimo dėl LRT vadovo atleidimą lengvinančių pataisų

2025-12-02

NVSC: sparčiai kyla sergamumas gripu, gyventojai raginami skiepytis

2025-12-01

Ekspertai kritiškai vertina Žemaitaičio išsišokimus prieš žurnalistus: chuliganiška elgsena

2025-12-01

Klaidos, kurias dažniausiai daro užsakovai rinkdamiesi santvaras

2025-12-01

Kaip pasirinkti įrangą mažam autoservisui, kad ji tarnautų 10 metų?

2025-12-01

Gintariniai auskarai: kaip atpažinti tikrą gintarą ir išsirinkti kokybišką papuošalą

2025-12-01

Šalia Vilniaus oro uosto fiksuota 60 balionų

2025-12-01

Stanislovas Buškevičius. Lapkričio 30 – oji lygiavertė Vasario 16-ajai

2025-11-30

STT įvertino valdančiųjų inicijuojamą sporto reformą: būtų grąžinama tvarka, didinanti korupcijos riziką

2025-11-30

„Naktis nuslinko, diena prisiartino” (Rom 13, 12), 1 Advento sekmadienis

2025-11-30

Žurnalistas: okupantai plečia teroro kampaniją prieš rusiškų mokyklų nelankančius vaikus

2025-11-30

VDI ir Lygių galimybių kontrolierius žada imtis veiksmų dėl galimai nederamo elgesio prieš NŠA darbuotojus

2025-11-30

Choro dainininkų kvalifikacijos kėlimas – investicija į balsą, kūną ir kolektyvo ateitį

2025-11-29

Per pratybas Pabradėje sunkiai sužeistas Belgijos karys

2025-11-29

Dėl laikinų ribojimų Vilniaus oro uoste paveikta per 3 tūkst. keleivių

2025-11-29

Kasčiūnas apie socdemų koaliciją su „aušriečiais“: panašėja į Stokholmo sindromą

2025-11-29

Gintaro papuošalai – ryšys su tėvyne lietuviams užsienyje

2025-11-29

Garliavos Medelynas: nuo dekoratyvinių augalų iki profesionalaus apželdinimo

2025-11-28

Institucinis smurtas vaiko teisių apsaugos sistemoje: kur mus nuvedė pertvarka ir ką privalome keisti šiandien

2025-11-28
LRT

Staselis apie generalinės direktorės mestus kaltinimus daliai LRT tarybos: tegul žmonės vertina

2025-11-28

Kaune atidaryta čiuožykla po atviru dangumi

2025-11-28

Lietuvių užpildytoje Londono arenoje – neįtikėtinas Sargiūno sukurtas stebuklas (video)

2025-11-28

Kaip galima pasiimti žemę?

2025-11-28

Kuo išsiskiria gera siuntų tarnyba?

2025-11-28

Liubajevas: Lukašenkos režimas pasitelkia nusikaltėlius ir Baltarusijos, ir Lietuvos pusėje

2025-11-28

UAB “Kauniečiams”
Įmonės kodas: 307072731
PVM mokėtojo kodas: LT100017557011
Banko sąskaitos nr.: LT717044090113506715

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Pranešk naujieną!

Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.

Pasidalinti žinia

Copyright © 2025 Kauniečiams kasdienės naujienos