Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Video
  • Renginiai
  • Grupės
  • Apklausos
  • Horoskopai
Menu Close
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Kriminalai
    • Sportas
    • Video
  • Sportas
  • Horoskopai
  • Renginiai
  • Apklausos
  • Grupės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Veganai taip pat kerta dešreles, ragauja sūrį ir mėgaujasi majonezu

  • 2019-08-30
  • Arturas Slepkovas
  • Maistas, Naujienos
Dalinkitės

Daug metų Kaune veganiška produkcija prekiaujantis Nerijus Kaušas sako, kad tam tikri produktai kartais tampa populiaresni, juos po kiek laiko keičia kiti. Tačiau pagrindas šioje srityje išlieka soja ir jos produktai. Pastaruoju metu labai populiarūs stevijos lašai, kiaušinių pakaitalai, sojos grietinėlė, kuriuos perka ne tik veganišką gyvenimo būdą pasirinkę žmonės, bet ir norintieji tiesiog sveikiau maitintis.

Pašnekovas sako, kad į prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusią jo krautuvėlę dažnai užsuka ir visavalgiai žmonės, kurie nori savo mitybą praturtinti sveikatai palankesniais produktais. Tie, kurie laikosi dietų, vengia riebesnių produktų, taip pat tie, kurie netoleruoja glitimo.

„Tarp vyresnių žmonių populiari sojų grietinėlė. Labai didelis susidomėjimas šiuo metu kiaušinių pakaitalais, kurių pagrindą sudaro kukurūzų ir sojų miltai bei išrūgų milteliai, stevijos lašai. Pastarieji yra cukraus pakaitalas, kuris neturi kalorijų. Ta pati soja turi daug baltymų, bet ne gyvulinės, o augalinės kilmės“, – sakė N. Kaušas.

Pasak jo, labai populiarūs pastaruoju metu ir produktai be glitimo. Dabar jie, anot pašnekovo, niekuo nesiskiria nuo kitų įprastų produktų, tiesiog iš jų pašalintas glitimas.

„Pavyzdžiui, keksiukai, kur viską įsidedi pagal receptą ir viskas gaunasi puikiai. Kiaušinio pakaitalas irgi lygiai taip pat, parašyta kiek naudoti ir atstoja sulipimą“, – sakė veganiškų produktų prekybininkas.

Veganišką ar vegetarišką mitybą pasirinkęs žmogus gali ir toliau valgyti savo mėgiamus ar į juos panašius patiekalus. Yra daugybė įvairių sojos pagrindu pagamintų mėsos pakaitalų, galima įsigyti ir veganiškų dešrelių, majonezo ar tofu sūrio.

Pašnekovas pasidalijo ir keletu tai iliustruojančių receptų.

Omletas su sojų dribsniais

Sojų dribsniai
Kiaušinių pakaitalo milteliai
Aliejaus
Žalumynų

Kiaušinių miltelius sumaišyti su vandeniu ir kepti ant šlakelio aliejaus. Pabarstyti sojų dribsniais, papuošti žalumynais. Tinka su sojų gėrimu.

Avinžirnių troškinys su daržovėmis ir sojos kubeliais

300g konservuotų avinžirnių
1 paprika
2 svogūnai
kelios skiltelės česnako
poras
pomidoras
pakelis sojos kubelių
druskos, pipirų
kalendros
alyvuogių aliejaus

Keptuvėje ant aliejaus pakepinti supjaustytą svogūną, papriką,  porą, pagardinti druska, pipirais. smulkintą česnaką, įpilti šiek tiek vandens ir patroškinti. Sudėti pjaustytą pomidorą, vėl patroškinti. Kitame puode 10–15 min pavirti sojos kubelius, paskui juos nusunkti ir sudėti į keptuvę su daržovėmis. Suberti ten pat nusausintus  avinžirnius, permaišyti ir pagardinti prieskoniais. Pabarstyti kalendra.

Sojų dribsnių kukuliai su kreminiu cukinijų padažu

140 gr. sojų dribsnių mišinys kepsniams
500 gr.  cukinijų kubeliais
3 valg. alyvuogių aliejaus
1 v. š. paprikos miltelių
druskos ir pipirų pagal skonį

Padažui:
1 puodelis kokosų  grietinėlės
3 smulkintos  česnako skiltelės
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
1 valgomas šaukštas raudonos kario pastos
2 šaukštai kapotų krapų
2 šaukštai susmulkinto baziliko
druskos pagal skonį

Sojų mišinį paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės. Formuokite kukulius.
Ant grotelių ar keptuves kukulius apkepkite po kelias minutes iš visų pusių.
Sumaišykite cukinijas su aliejumi, paprika, druska ir pipirais ir paskleiskite ant didelio kepimo indo. Kepkite apie 20 minučių, kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.

Tuo tarpu visus padažo ingredientus sudėkite į vidutinę keptuvę, išmaišykite ir užvirkite. Nuimkite nuo grotelių ir grietinėlės padažą suberkite iškeptas cukinijas ir
kukulius ir viską gerai išmaišykite. Jei norite, apibarstykite kapotomis žolelėmis. Patiekite su ryžiais.

Informacija paimta iš: urmas.net

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Panašūs straipsniai:

D. Motiejūno klubas nusileido Eurolygos lyderiui, o lietuvių klubų dvikovą laimėjo “Baskonia”

2023-02-04

Ž. Obradovičius paaiškino, kodėl po rungtynių pasveikino K. Maksvytį

2023-02-04

„Žalgirio“ bėdas vardijęs K. Maksvytis: „Nepamaišytų viena kita laisva diena“

2023-02-03

„Žalgiris“ Belgrado krepšininkams priešinosi vieną kėlinį

2023-02-03

Naujuoju „Hegelmann“ moterų futbolo komandos treneriu tapo T. Miliauskas

2023-02-03

Daviso taurė: starte – dvi įtikinamos lietuvių pergalės

2023-02-03

„Laisvės kovų ir rezistencijos įamžinimas turi būti valstybės prioritetas“

2023-02-03

Ypatingas įvertinimas: Buzelis – kandidatas laimėti LeBrono ir Kobes gautą apdovanojimą

2023-02-03

Veiklą atnaujino Zapyškio medicinos punktas

2023-02-03

Dariaus ir Girėno stadionui oficialiai suteikta UEFA 4-oji kategorija

2023-02-03

Konstitucinis Teismas penktadieniais ilsisi?

2023-02-03

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė susitiko su Tarptautinio paralimpinio komiteto vadovu

2023-02-03

Vietos plėtrai skirtas finansinis instrumentas padėtų spartinti ES investicijų pradžią

2023-02-03

Domantas Sabonis nominuotas mėnesio MVP titului

2023-02-03

Teismui perduota byla dėl bandymo pernešti kvaišalus ir telefonus kaliniams

2023-02-03

Startuoja bilietų prekyba į Optibet LFF supertaurės rungtynes

2023-02-03

Fantastika: Ąžuolas Tubelis NCAA rungtynėse įmetė 40 taškų

2023-02-03

Nerimas Dalase: su J. Valančiūnu NBA rungtynėse susidūręs L. Dončičius patyrė traumą

2023-02-03

Domantas Sabonis trečią kartą išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes

2023-02-03

Naudingai žaidęs R. Jokubaitis svariai prisidėjo prie “Barcelona” krepšininkų pergalės Eurolygoje

2023-02-03

„Kaunas City“ ledo ritulininkai pirmą kartą šiame sezone nugalėjo „7bet-Hockey Punks“ komandą (VIDEO)

2023-02-02

„Žalgirio-2“ krepšininkai nesėkmių ruožą NKL nutraukė mače su „Šilute“

2023-02-02

Daviso taurė: pirmojo taško lietuviams sieks Ričardas Berankis

2023-02-02

Lietuvos vaikinų U21 rinktinė sužinojo varžovus Europos čempionato atrankoje

2023-02-02

Lietuvos moterų rinktinės vyr. treneris: „Liko du lemiami mūšiai”

2023-02-02

Naujoji Lietuvos dziudo federacijos vadovė iššūkių nebijo

2023-02-02

Nedėkingą tvarkaraštį išskyręs Kazys Maksvytis: „Dabar jau visos rungtynės yra svarbios“ (VIDEO)

2023-02-02

Kauno centre gegužės pabaigoje atsiras nauja daugiaaukštė automobilių aikštelė (video)

2023-02-02

Daina Gudzinevičiūtė susitiko su Ukrainos NOK vadovu: „Turime daryti viską, kad rusai ir baltarusiai į Paryžiaus žaidynes nepatektų“

2023-02-02

Naujasis Lietuvos futbolo rinktinės treneris E. Jankauskas: „Manau, kad šis iššūkis yra didžiausias mano gyvenime“

2023-02-02




Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.


Pasidalinti žinia

Rekvizitai

UAB “Informacinis centras”
Įmonės kodas: 305930633
PVM mokėtojo kodas: LT100014557711
Banko sąskaita: LT897044090102522014

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Copyright © 2023 Kauniečiams kasdienės naujienos

wpDiscuz