Miškuose dygstant baravykams, verta prisiminti ne tik tradicinius jų ruošimo receptus. Virtuvės šefas Tomas Rimydis pademonstravo, kaip ruošti šviežių baravykų salotas.
„Parodysiu, ką skanaus iš šių nuostabių gėrybių galima pasigaminti jų nesugadinant – tai yra netroškinant, nekepant, neverdant pusę dienos ar dar kitaip jų neapdirbant“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ teigė T. Rimydis.
Pasak jo, prie šviežių baravykų labai dera lengvai pakeptos cukinijos ir patisonais.
Ruošdamas salotas T. Rimydis pirmiausiai pagamina padažą. Jam naudoja čiobrelį, kelias šakeles rozmarino, krapų, garstyčių su medumi, šviežių aviečių actą, aliejų, druską, pipirus, bruknes.
Cukinijas, jų žiedus ir patisonus virtuvės šefas porą minučių kepa keptuvėje su sviestu, rozmarinu ir čiobreliais.
Baravykų T. Rimydis neverda ir nekepa. Tiesiog švariai nuskuta kotą, šepetėliu nuvalo kepurėlę ir lengvai nuplauna po tekančiu šaltu vandeniu. Plonai supjaustytus baravykus jis užpila paruoštu padažu – šiek tiek pamarinuoja.
Iškeptas cukinijas ir patisonus deda į lėkštę, ant jų krauna baravykus, užpila dar šiek tiek padažo. Salotas T. Rimydis puošia topinambų žiedais.
Daugiau: Voke 3
Išsamus receptas ir paruošimo būdas – laidos įraše:
Šaltinis: LRT.LT