Valgomojo stalas tai gerai pažįstamas tradicinis baldas, be kurio sunku išsiversti. Jis atlieka ne tik praktinę valgymo vietos funkciją. Tai suartina šeimos narius ir leidžia jiems bendrauti. Tai vieta, kur susitinka šeimos tarybos ir priima sprendimus, aptaria dienos įvykius. Nuo senovės iki šių dienų stalas siejamas su svetingumu, klestėjimu, gerove ir namų jaukumu. Rinkoje platus pasirinkimas stalų, todėl renkantis reikia atsižvelgti į keletą kriterijų.
Dydis
Pirmasis svarbus kriterijus – valgomojo stalo dydis. Geriausia, kad jis būtų pakankamai didelis, kad jame tilptų visi šeimos nariai, įskaitant mažus vaikus, nes po kelerių metų jie užaugs ir galės naudotis baldais kaip suaugusieji. Todėl geriausia galvoti iš anksto. Tačiau ne visada valgomojo erdvė yra pakankamai didelė, kad būtų galima įsigyti tinkamo dydžio stalą. Šiuo atveju yra įvairių tipų transformatorių modelių, kuriuos galima pertvarkyti pagal poreikį.
Šiuolaikiniai baldų gamintojai siūlo platų įvairių formų stalų asortimentą:
- Stačiakampio formos stalai yra pripažinta klasika. Juos lengva naudoti. Juos galite pastatyti prie sienos, kad netrukdytų laisvai judėti. Juos galima išstumti į kambario vidurį ir padvigubinti sėdimų vietų skaičių. Pasirinkus įdomų sulankstomą modelį, lengvai ir elegantiškai išsprendžiamos svečių ar gausių šeimų priėmimo problemos. Įprastomis dienomis atverčiamas stalas neužima daug vietos, o prireikus jį galima praplėsti iki tinkamo dydžio.
- Kvadratinės ir apvalios formos stalai idealiai tinka mažiems valgomiesiems kai ribotoje erdvėje reikia sutalpinti kuo daugiau valgytojų.
- Ovalūs modeliai yra elegantiškos išvaizdos ir sujungia apvalių ir stačiakampių gaminių privalumus.
- Apvalūs modeliai puikiai atrodo mažesnėse virtuvėse. Suapvalintos stalviršių linijos vizualiai sušvelnina supančią erdvę, todėl interjeras atrodo patrauklesnis ir išskirtinesnis. Be to, mažuose kambariuose tokie stalai yra saugesni ir suaugusiesiems, ir vaikams, nes juose nėra kampų.
Medžiagos
Žinoma, tai yra baldas, kuris turi būti atsparus ir tvirtas. Stalviršio danga neturėtų blogai reaguoti į išsiliejusį vandenį ar kitus skysčius, ji neturėtų būti jautri karštoms lėkštėms ar atšaldytam maistui ir neturėtų daryti jokio mechaninio poveikio. Idealaus stalviršio taip pat neveikia buitinė chemija ar dažančios vaisių bei daržovių sultys. Jį lengva prižiūrėti ir jis ilgai išlaiko savo išvaizdą.