Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Video
  • Renginiai
  • Grupės
  • Apklausos
  • Horoskopai
Menu Close
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Kriminalai
    • Sportas
    • Video
  • Sportas
  • Horoskopai
  • Renginiai
  • Apklausos
  • Grupės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Grilio sezonas įsibėgėja: TOP marinavimo būdai

  • 2019-06-22
  • Arturas Slepkovas
  • Naujienos
Dalinkitės

Vasaros sezonu, kai laiko gryname lauke leidžiama daugiau, norisi paįvairinti ir maisto gaminimą. Gamtoje ruoštas maistas neretai pasirodo ir kažkuo skanesnis nei įprastai. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ gamybos vadovės Aistės Rasmussen, stebint lietuvių pasirinkimą, ir toliau tarp favoritų išlieka šašlykas. Kaip teisingai jį kepti ir kokie marinavimo receptai skaniausi – šiandien bus galima išsirinkti degustacinėje grilio patiekalų šventėje „Mano dienai“.

Degustaciniame renginyje prekybos centruose „Rimi“ šiandien pristatomi naujausi mėsos marinavimo receptai. Atsižvelgiant į skirtingus pirkėjų skonius, be populiariausio klasikinio šašlyko, naujovių mėgėjams siūlomi ir ne tokie įprasti mėsos marinavimo deriniai su krienais. Visi kepami grilio patiekalai pagaminti prekybos tinklo gamybos meistrų.

Vis dėlto lauko grilio sėkmė, pasak ekspertų, priklauso ne tik nuo gerai pamarinuoto produkto, bet ir nuo tinkamo grilio parengimo. Dujinis jis ar anglimi kūrenamas – didelio skirtumo nėra, svarbiausia – teisingai valdyti jo temperatūrą ir kepti gerai paruoštą maistą.

Prieš kepant – gerai nuvalykite grilį

Grilį reikėtų pasiruošti iš anksto. Tinkamai jį nuvalyti rekomenduojama dar prieš kepant, sulaukus, kol kiek įkais. Tai padės lengviau pašalinti nuo praėjusio kepimo likusius ar per laiką susikaupusius nešvarumus.

Prieš kepant taip pat vertėtų ištepti kepimo paviršius aliejumi. Tam pasitarnaus žnyplėmis į aliejų pamirkyta servetėlė. Jos pagalba reikėtų švelniai ištepti kepimo paviršius. Tai padės užtikrinti grilio švarą ir apsaugoti maistą nuo prikepimo.

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į ugnies ar anglių kaitrą. Jeigu po ranka neturite termometro, galima pasitelkti „rankos testą“. 5 centimetrų atstumu nuo grotelių delną reikėtų išlaikyti bent 2 sekundes. Tai reikš, kad ugnis yra labai kaitri, o išlaikius 5 sekundes, bus pasiektas vidutinis kaitros lygis. Žemiausias jis tada, kai delną pavyksta išlaikyti iki 10 sekundžių. Tinkamą karščio lygį reikia parinkti atsižvelgiant į kepimui pasirinktą produktą.

Tokie yra pagrindiniai pasiruošimo kepti grilyje žingsniai, tačiau, be abejo,  gerai iškepto grilio patiekalo sėkmė stipriai priklauso ir nuo pasirinkto marinato bei tinkamai parinkto marinavimo laiko.

Populiariausi receptai ir marinatai

Pasak specialistų, kuo ilgiau produktas marinuojamas, tuo geresnėmis skoninėmis savybėmis jis pasižymės. Vertinant populiariausią lietuvių pasirinkimą, pasak „Rimi“ gamybos vadovės A. Rasmussen, mėgstantys tradicinius skonius ir toliau renkasi gruzinišką kiaulienos sprandinės šašlyką ar sausai marinuotus kiaulienos sprandinės kepsnelius.

„Tradiciniuose marinatuose dažniausiai dominuoja česnakai, kmynai, kalendra. Norintiems paragauti naujovių, rekomenduojamas kiaulienos kumpio šašlykas krienų marinate. Jame randami labai populiarūs Lietuvoje, bet mėsos marinavimui retai naudojami krienai,  suteikiantys marinuotai mėsai pikantiškumo ir aštrumo“, – sako A. Rasmussen.

Paukštienos mėgėjams rekomenduojami garstyčiomis, česnakais, bazilikais, kalendra, lauro lapais ir aitriaisiais pipirais pagardinti kalakutų šlaunelių šašlykai. Šiemet kaip niekada susidomėjimo sulaukia ir daržovės: „Pastarųjų mėgėjai domisi baklažanais, cukinijomis ir paprikomis. Pamarinuotas ir iškeptas daržoves galima valgyti ne tik kaip pagrindinį patiekalą. Jos tiks kaip puikus garnyras ir prie mėsos.“

Keli A. Rasmussen sukurti marinatų receptai

  • Jautienai (1 kg)

Jautienos nugarinę ar kumpį supjaustykite 1–1,5 cm storio kepsneliais bei užpilkite marinatu. Marinavimui naudokite kefyrą, jį įpylus, įdėkite po nemažą žiupsnį petražolių, kalendros, pagardinkite juodaisiais pipirais, 4–5 skiltelėmis česnako ir pora šaukštų saldžių garstyčių. Rekomenduojama marinuoti bent porą valandų arba per naktį.

  • Vištienos sparneliams (1 kg)

Vištienos sparnelių vidurines dalis (ar visus sparnelius, kaip kam skaniau) užpilkite 3–4 šaukštais kepintų sezamų aliejaus, 2 šaukštais sojos padažo, 2 šaukštais natūralaus medaus, įdėkite 4–5 skilteles česnako, šaukštą sezamo sėklų, supjaustykite mažą aitriąją papriką ir įberkite žiupsnelį pjaustytų kalendrų. Marinuoti reikėtų bent porą valandų arba per naktį.

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Panašūs straipsniai:

Lietuvos merginų iki 19 metų futbolo rinktinės laukia išbandymai Europos čempionato atrankoje

2023-03-31

A. Šociko bokso turnyro startas: tituluoto ukrainiečio pergalė ir 7 medalius užsitikrinę lietuviai

2023-03-31

Į pasaulio čempionatą Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė vyksta kautis dėl aukso (VIDEO)

2023-03-31

G. Landsbergis: Europos vienybė – geriausias priešnuodis V. Putino branduoliniam šantažui

2023-03-31

J. Valančiūnas juokavo su treneriu, o „Pelicans“ laimėjo NBA rungtynes Vakarų konferencijos lyderių tvirtovėje

2023-03-31

Ir vaiką, ir močiutę užregistruoti pas gydytoją internetu gali šeimos nariai

2023-03-31

Dokumentinio filmo apie „Kaunas 2022“ režisierė: „Jei norėčiau atvaizduoti viską, kas vyko, vienam renginiui tektų pusantros sekundės“

2023-03-31

Lietuvos regbio rinktinės laukia žūtbūtinis mūšis Europos čempionate

2023-03-31

Maskva giria prorusišką Sakartvelo režimą

2023-03-31

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai neturėjo vargo su vienu Eurolygos autsaiderių

2023-03-31

„Challenger Tour” serijos teniso turnyruose Prancūzijoje nutrūko šešių Ričardo Berankio pergalių serija

2023-03-30

Policijos pareigūnai kviečia atsiliepti nukentėjusius prekybininkus

2023-03-30

Jaunieji žalgiriečiai nesunkia pergalę pradėjo NKL ketvirtfinalio seriją

2023-03-30

“Atleto” krepšininkų staigmena NKL ketvirtfinalio serijos starte

2023-03-30

Lietuvos septyniolikmečių merginų futbolo rinktinė pergale užbaigė Europos čempionato atranką

2023-03-30

Lietuvos studentų krepšinio rinktinė sužinojo varžovus Universiadoje

2023-03-30

Išlikimo kovas tęsiantis K. Maksvytis: „Turime vienintelį skaičiavimą – kaip laimėti artimiausią mačą“ (VIDEO)

2023-03-30

Kelininkai darbuosis visose seniūnijose

2023-03-30

Apdovanojimas Ukrainos Aukščiausios Rados vadovui

2023-03-30

Valdininkai ir politikai privalo pirkti tam tikrą pieno krepšelį

2023-03-30

Šokių kolektyvas „Ąžuolas“ prisijaukino ir antrą „Aukso paukštę“

2023-03-30

Šimtas boksininkų A. Šociko turnyre stos į kovą dėl medalių: tarp jų – 13 lietuvių

2023-03-30

Zelenskis pakvietė Xi Jinpingą į Ukrainą

2023-03-30

Patvirtintos Lietuvos salės futbolo rinktinės dvikovų su Čekija datos

2023-03-30
lrp.lt nuotr

Prezidentas: turime būti pasirengę apginti demokratiją

2023-03-30

„Kauno Žalgirio“ salės futbolininkai artėja prie čempionų titulo, o kovoje dėl bronzos – lygybė

2023-03-30

Gyventojų idėjose dėmesys ir vaikams, ir senjorams

2023-03-30

Euforija Sakramente: dominavę „Kings“ ir D. Sabonis nutraukė istorinį prakeiksmą

2023-03-30

Senjorės pinigus išgelbėjo anūkės budrumas

2023-03-30

Iškovojęs pergalę “Žalgiris” išsaugojo devintą vietą Eurolygoje

2023-03-30




Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.


Pasidalinti žinia

Rekvizitai

UAB “Informacinis centras”
Įmonės kodas: 305930633
PVM mokėtojo kodas: LT100014557711
Banko sąskaita: LT897044090102522014

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Copyright © 2023 Kauniečiams kasdienės naujienos