Pasak idėjos sumanytojos, svetingumo komplekso MONTE PACIS savininkės Indros Ramanauskienės „tai – ne tik kokybiškas maistas tiekiamas gražioje aplinkoje. Tai – itin dinamiška ir ekspresyvi programa, kurioje susijungia ir vienas kitą papildo skoniai, vaizdai, garsai, aromatai bei drąsūs netikėtumai.“
MONTE PACIS restorano virtuvės komanda, vadovaujama šefo Roko Vasiliausko šiam projektui ne tik sukūrė specialų, aikčioti priverčiantį meniu, bet ir šlifavo bei iki smulkmenų detales derino kartu su savo sričių profesionalais – filmų kūrėju ir režisieriumi Jonu Jakūnu ir muzikos prodiuseriu bei kompozitoriumi Donatu Tamašausku Džouns. Tam, kad kiekvienam patiekalui sukurta video ir muzikinė kompozicija, užduotų vis naujų klausimuų, žadintų smalsumą ir maksimaliai panardintų į emocijų karuselę.
[indeed-social-locker sm_list=’fb,’ sm_template=’ism_template_1′ sm_list_align=’horizontal’ sm_display_counts=’true’ sm_display_full_name=’true’ unlock_type=1 locker_template=3 sm_d_text=’
Straipsnis užrakintas
Norit toliau skaity, prašome spausti mygtuką “Facebook”.
‘ ism_overlock=’blur’ ]
Beje, MONTE PACIS restoranas „White Guide Nordic“ 2018 m. oficialiai įtrauktas į geriausių Baltijosšalių restoranų TOP 10, o virtuvei vadovaujantis Rokas Vasiliauskas – jauniausias „White Guide Nordic“ konkurse dalyvavęs šefas. Profesionalų kulinarijos meną Derbio universitete Didžiojoje Britanijoje baigęs šefas gali pasigirti ir darbo „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose patirtimi: „Holbeck Ghyll“ Jungtinėje Karalystėje bei „Enoteca“ Barselonoje.
„Džiaugiuosi, kad šiuolaikinis, kuo daugiau norintis sužinoti bei patirti žmogus naujų pojūčių ieško ne tik egzotiškuose kraštuose, užsiimdamas ekstremaliu sportu, bet ir sėdėdamas prie stalo ir tenkindamas vieną pirminių savo poreikių, t.y. valgydamas. Ir jam vis svarbiau kas ir kaip patiekta lėkštėje, kokioje aplinkoje tai vyksta. Tad ir šio projekto tikslas – maksimaliai kokybiškai patiekti maistą, jį papildant šiuolaikiškomis ir moderniomis technologijomis, žadinančiomis kitas jusles – uoslę, klausą, regą. Manau, kad „Pojūčių vakarienė“ emocijas dar labiau sustiprina, nes ji vyksta unikalioje, barokinėje, originaliais paveikslais puoštoje aplinkoje, kurioje ir XVII a. vyko Pažaislio vienuolyno fundatorių Pacų priėmimai ir renginiai.
Dar viena priežastis lėmusi šio projekto atsiradimą – dažnas privataus ar dalykinio renginio užsakovo pageidavimas patiekti ne tik aukščiausios kokybės maistą bei gėrimus, bet ir suorganizuoti „kažką tokio“. Naujo, novatoriško, dinamiško, kad neįpareigotų, kad būtų suprantama ir lietuviui, ir svečiui, kad reprezentuotų mūsų kraštą ir t.t.“ – tęsia I.Ramanauskienė.
„Pojūčių vakarienės“ premjeros partneriu tapo beveik 20 metų gastronominę kultūrą Lietuvoje aktyviai skleidžiantis „Gero skonio“ klubas.
Išranki premjeros publika ovacijomis pasveikino MONTE PACIS restorano virtuvės komandą ir negailėjo pagyrimų tiek pačiai projekto idėjai tiek jos išpildymui. „Pojūčių vakarienė“ premjera tikslą pasiekė – svečiai išvyko sotūs, puikiai praleidę laiką ir svarbiausia – visi teigė gavę daug daugiau emocijų, nei tikėjosi.
Todėl nuspręsta projektą „Pojūčių vakarienė“ vykdyti ne tik grupėms, bet ir iš anksto paskelbtomis datomis.
[/indeed-social-locker]