Susitikimas su žinomu Lenkijos virtuvės šefu, daugkartiniu tarptautinių virėjų čempionatų laimėtoju ir teisėju, Lenkijos GRILL ir BBQ asociacijos prezidentu Grzegorz Kazubski Kauno rajono darželių ir mokyklų virėjams įsimins ilgam. Virtuvės šefas dalinosi patarimais, kaip vaikams pagaminti sveiką ir skanų maistą.
Susitikimo metu virtuvės šefas pristatė konvekcinės krosnies galimybes ir racionalų darbą su ja.
Konvekcinė krosnis pelnytai yra laikoma modernios, sveikos ir taupios maisto gamybos pagrindu. Joje maistą galima ne tik kepti, bet ir virti garuose, vienu metu gaminti skirtingus patiekalus, maisto ruošimas yra žymiai sveikesnis ir greitesnis, o tai ypač yra svarbu, ruošiant maistą vaikams.
Didelėje dalyje Kauno rajono ugdymo įstaigų jau yra sumontuotos konvekcinės krosnys (apie 75 proc.), kitais mokslo metais jos atsiras ir Neveronių, Zapyškio, Užliedžių, Mastaičių darželių virtuvėse, todėl į seminarą buvo pirmiausiai pakviesti atstovai būtent iš šių įstaigų.
Susitikimo metu šefas Grzegorz Kazubski demonstravo, kaip yra greitai įmanoma suktis virtuvėje – vienu metu gamino lašišą, lenkišką kiaulienos troškinį, šnicelius, mėsos kukulius su sūriu, šonkauliukus, karštas daržoves, ryžius, bulves, kvietines kruopas. Kauno rajono virėjai sužinojo ne tik apie konvekcinės krosnies galimybes, bet ir naujų receptų, gamybos būdų.
Betarpiškai ir šiltai bendravęs svečias, negailėjo praktinių patarimų, atsakė į visus virėjų klausimus, kartu degustavo ir aptarė paruoštus patiekalus.