Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Naujienos
  • Visuomenė ir gyvenimas
  • Kultūra
  • Švietimas
  • Verslas
  • Krašto gynyba
  • Video
  • Sportas
Menu Close
  • Naujienos 
    • Naujienos
    • Visuomenė ir gyvenimas
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Verslas
    • Krašto gynyba
    • Video
    • Sportas
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

V. Poderytė ir L. Suodaitis dalinasi neva išskirtiniais receptais

  • 2024-10-09
  • kaunieciams.lt
  • Maistas, Visuomenė ir gyvenimas

Ruduo TV3 eteryje, girdi, atnešė naujienų – sėkmingai startavo laida „Gero savaitgalio receptas“, kuri kviečia žiūrovus namuose susikurti ir kiną, ir restoraną. Laidos vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis kiekvieną šeštadienį siūlo ne tik kino juostų rekomendacijas, bet ir filmų įkvėptus receptus. Taip rašoma pranešime spaudai. Toliau beveik netaisyta.

Ką šiandien valgom? Ką šiandien žiūrim? Šie klausimai savaitgaliais dažnai kyla kiekvienuose namuose. Naujas kulinarinis šou „Gero savaitgalio receptas“ su V. Poderyte-Bernataviče ir L. Suodaičiu priešakyje turi atsakymus į abu klausimus.

Įkvėpta TV3 šeštadienio gero kino vakaro tradicijos, laida kviečia žiūrovus susikurti ypatingą laiką namuose. Šeštadienį per TV3 rodomas filmas tampa laidos vedėjų įkvėpimu kiekvienai vakarienei – žiūrovai sužino ne tik įdomius faktus apie filmą ir jo kūrimo procesus, bet ir gauna idėjų, ką skanaus prie jo pasigaminti.

Laidos vedėjai Vaida ir Laurynas dalinasi net keturiais praeitą mėnesį laidoms atrinktais bei sukurtais receptais, kuriuos įkvėpė per TV3 rodyti filmai. Nuo gurmaniško jūros gėrybių rinkinio iki afganistanietiško plovo – išbandykite!

Pirmoje premjerinėje laidoje Vaida ir Laurynas ruošė patiekalą, įkvėptą G. Ritchie režisuotos karinės dramos „Tvirtas užnugaris“. Šiame filme pasakojama apie JAV kariuomenės seržantą, kuris savo paskutinės misijos Afganistane metu susiduria su mirtinu pavojumi.

Kadangi veiksmas vyksta Afganistane, vedėjai nusprendė sukurti receptą, kuris atspindėtų šio įtempto veiksmo trilerio atmosferą. Įkvėpti egzotiškos ir mažai pažįstamos Afganistano kultūros bei kulinarijos, Vaida ir Laurynas parodė, kaip paruošti tradicinį „Kabuli pulao“ – autentišką afganistanietišką plovą su aviena. Šį patiekalą jie papildė skaniu česnakiniu-jogurtiniu padažu, suteikiančiu ypatingo skonio.

Dalinamės šio plovo receptu:

Kabuli pulao – afganistanietiškas plovas su aviena

Plovui reikės:

  • 4 v.š. char masala mišinio (1 v.š. kumino, 1 v.š. juodojo kardamono, 2 cinamono lazdelės, 1 v.š. gvazdikėlio „Sauda“ )
  • 1 a.š. kmynų „Sauda“
  • 2 v.š. cukraus
  • 1,5 kilogramo avienos
  • 3 puodelių basmati ryžių
  • 350 g tarkuotų morkų
  • 200 g razinų
  • 2 svogūnų
  • 4 česnako skiltelių
  • Sezamų aliejaus
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos „Sauda“
  • Naan duonelių

Česnakiniam-jogurtiniam padažui reikės:

  • 200 g natūralaus jogurto
  • 4 česnako skiltelių
  • Druskos „Sauda“
  • 1 citrinos sulčių
  • Šviežių krapų
  • Šviežios mėtos

Gaminimo eiga:

Ryžius perplaukite vandeniu kelis kartus, kol vanduo taps skaidrus ir palikite mirkti vandenyje apie 30 minučių. Tuomet pasigaminkite prieskonių mišinį – char masala. Sumaišykite „Saudos“ kuminą, kardamoną, cinamoną ir gvazdikėlį.

Puode įkaitinkite sezamų aliejų, dėkite smulkintus svogūnus ir juos kepkite kelias minutes. Tada dėkite smulkintas česnakų skilteles, jas truputėlį apkepkite ir sudėkite kmynus. Jiems apkepus, dėkite į puodą gabalėliais pjaustytą avieną, pagardinkite ją šaukšteliu druskos, viską gerai išmaišykite ir palikite kepti.

Viskam šiek tiek apkepus, į puodą pilkite 3 puodelius vandens ir troškinkite patiekalą žemoje temperatūroje apie 30 minučių. Kol troškinasi mėsa, kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite sutarkuotas morkas, kol šios lengvai suminkštės. Tada sudėkite kelias minutes karštame vandenyje išmirkytas razinas. Viską kartu kepkite apie 30 sekundžių ir sudėkite į foliją.

Kitame puode užvirinkite vandenį su druska ir dėkite virti ryžius. Juos virkite apie 5-10 minučių, kol taps minkšti, bet išliks birūs. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, pilkite cukrų ir nuolat jį maišykite, kad jis gražiai karamelizuotusi. Tada įpilkite šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišykite.

Galiausiai imkite troškintuvą ir viską sluoksniuokite. Dėkite pusę turimų ryžių, tada dėkite troškintą avieną, likusius ryžius, tarkuotas morkas su razinomis, berkite paruošto char masala prieskonių mišinio, o ant viršaus supilkite karamelizuotą cukrų. Vidutiniškai troškinkite patiekalą žemoje temperatūroje apie 30 minučių.

Kol patiekalas troškinasi, pasiruoškite padažą. Į jogurtą dėkite smulkintas česnakų skilteles, mėtas ir krapus, įspauskite citrinos sulčių bei viską pagardinkite „Saudos“ druska ir gerai išmaišykite. Šį plovą patiekite kartu su šiltomis naan duonelėmis ir česnakiniu-jogurtiniu padažu. Skanaus!

Rugsėjo mėnesį laidoje „Gero savaitgalio receptas“ buvo pristatytas ir gurmaniškas patiekalas, įkvėptas režisieriaus Martin Scorsese filmo „Volstryto vilkas“. Šiame filme ypač akcentuojama 90-ųjų prabanga ir milijonierių gyvenimo būdas. Būtent šiuo laikotarpiu tarp turtingų amerikiečių vis labiau populiarėjo užsienio virtuvės, tokios kaip japoniška ir itališka, o jūrų gėrybės, pavyzdžiui, austrės, omarai ir krevetės, tapo itin geidžiamos.

Atsižvelgdami į šį kontekstą, Vaida ir Laurynas nusprendė paruošti išskirtinį bei gurmanišką patiekalą – jūros gėrybių rinkinį, kurį sudarė cevichė, austrės, didžiosios krevetės, tuno tartaras ir jūros šukutės.

Dalinamės šio patiekalo receptu:

Karališkas jūros gėrybių rinkinys: ceviche, austrės, jūros šukutės, tuno tartaras ir keptos karališkos krevetės

Žuvies ceviche reikės:

  • Mėgstamos baltos žuvies (naudojome baramundį) 400g
  • 1 nedidelio mango
  • 2 avokadų
  • Kelių vyšninių pomidorų
  • 1 šalotinio svogūno
  • Trijų laimų sulčių
  • 1 apelsino sulčių
  • 1 citrinos sulčių
  • Čili pipiro
  • Šviežios kalendros
  • Sriracha padažo
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos „Sauda“
  • Pipirų „Sauda“

Gaminimo eiga:

Išspauskite apelsino, citrinos bei laimo sultis ir jas sumaišykite. Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite į sultis bei gerai išmaišykite. Svarbu: žuvis turi būti apsemta sultimis. Tada dėkite į šaldytuvą, kad viskas gerai pasimarinuotų. Svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, avokadą bei mangą nedideliais gabalėliais, o vyšninius pomidoriukus smulkinkite į keturias dalis. Sukapokite kalendrą ir susmulkinkite čili pipirą.

Viską dėkite į dubenį su žuvimi, pagardinkite alyvuogių aliejumi, „Saudos“ druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Patiekite dubenėliuose, pagardine keliais lašais Sriracha padažo ir kapotomis kalendromis. Skanaus!

Jūros šukutėms su grietinėlės padažu reikės:

  • 12 vnt. šukučių
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 šalotinio svogūno
  • 100 ml balto vyno
  • 250 ml 35% grietinėlės
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 skiltelių česnako
  • Druskos „Sauda“
  • Pipirų „Sauda“

Gaminimo eiga:

Šukutes nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pagardinkite „Saudos“ druska bei pipirais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame apkepkite abi šukučių puses po minutę. Svarbu neperkepti. Susmulkinkite šalotinį svogūną, česnaką, trumpai pakepinkite ant aliejaus bei sviesto, pilkite vyną, patroškinkite 2 minutes, pilkite grietinėlę ir dar patroškinkite 2 minutes. Pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Į indą dėkite padažo, o ant viršaus – šukutes. Skanaus!

Tuno tartarui su avietėmis reikės:

  • 400 g tuno
  • 1 šalotinio svogūno
  • 150 g aviečių
  • ⅓ citrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos „Sauda“
  • Pipirų „Sauda“

Gaminimo eiga:

Tuną supjaustykite smulkiais gabaliukais, taip pat susmulkinkite avietes, smulkiai supjaustykite šalotinį svogūną. Viską dėkite į dubenį, pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, „Saudos“ druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite. Skanaus!

Keptoms karališkoms krevetėms reikės:

  • Krevečių
  • 2 v.š. sviesto
  • Kelių česnako skiltelių
  • ⅓ citrinos sulčių
  • Šviežių petražolių

Gaminimo eiga:

Krevetes perpjaukite per pusę ir porą minučių kepkite keptuvėje, prieš tai joje išlydę sviestą. Keptuvėje išlydykite dar sviesto, dėkite smulkintas česnako skilteles, 3 min patroškinkite, įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite smulkintas petražoles. Galiausiai, paruoštu padažu apipilkite keptas krevetes. Skanaus!

Austrėms reikės:

  • Austrių
  • 1 šalotinio svogūno
  • Citrinos sulčių
  • Balto vyno acto

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustykite šalotinį svogūną, sumaišykite su citrinų sultimis bei balto vyno actu. Atsargiai atidarykite austres. Valgykite jas apšlaksčius svogūnų, citrinų sulčių ir acto padažu. Skanaus!

Dar vienoje „Gero savaitgalio recepto“ laidoje žiūrovai turėjo progą susipažinti su garsios Holivudo aktorės Angelinos Jolie režisuota biografine drama „Nepalūžęs“. Ši kino juosta pasakoja tikrais faktais paremta istoriją apie amerikiečių karo didvyrį, italų kilmės olimpinį bėgiką Louisą Zamperinį. Šilti ir viltingi Louiso prisiminimai apie jo šeimos namus bei mamos gaminamus autentiškus itališkus valgius, atskleisti filme, įkvėpė laidos vedėjus, todėl jie nusprendė pagaminti tikrus itališkus bulvių virtinukus „gnocchi“ su naminiu pomidorų padažu. Tai yra patiekalas, apie kurį svajojo herojus, išgyvendamas baisiausius karo sunkumus.

Norėdami sukurti tikrą itališkos vakarienės atmosferą namuose, laidos vedėjai taip pat pasiūlė pasiruošti itališkų užkandžių lėkštę, kurią sudarė prosciutto kumpis, parmezano sūris, marinuotos paprikos, alyvuogės, trumų majonezas ir kitos skanėstų gėrybės.

Dalinamės itališkos vakarienės idėja:

Gnocchi al pomodoro (primo)

Gnocchi reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 300 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • Druskos „Sauda“
  • Pomidorų padažui reikės:
  • 800 g konservuotų pomidorų
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 svogūno
  • 100 ml balto vyno
  • Šviežių petražolių
  • Šviežio baziliko
  • Šviežio čiobrelio
  • Alyvuogių aliejaus
  • Raudonėlio „Sauda“
  • Druskos ir pipirų „Sauda“
  • 1 v.š. cukraus
  • Tarkuoto parmezano

Gnocchi gaminimo eiga:

Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. Bulvėms šiek tiek atvėsus nulupkite jas ir sugrūskite iki vientisos masės. Dubenyje arba ant stalo berkite miltus, sumaišykite su virtų bulvių mase, kiaušinio plakiniu ir pagardinkite „Saudos“ druska. Viską gerai išminkykite iki vientisos masės. Suformuokite virtinukus ir virkite juos porą minučių pasūdytame vandenyje.

Pomidorų padažo gaminimo eiga:

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame trumpai apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką. Pilkite vyną ir kepkite, kol išgaruos alkoholis. Tuomet dėkite konservuotus pomidorus, pagardinkite šviežiais smulkintais žalumynais, „Saudos“ raudonėliu, druska bei pipirais ir šaukštu cukraus. Viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis bent 15-20 minučių.

Išvirusius gnocchi sumaišykite su pomidorų padažu, ant viršaus pabarstykite tarkuoto parmezano sūrio, pagardinkite pipirais bei šviežiu baziliku. Skanaus!

Itališka užkandžių lėkštė (antipasto)

Jai reikės:

  • Itališkos mėsytės (prosciutto, salami ir kitos)
  • Parmezano sūrio
  • Duonos lazdelių „Grissini“
  • Alyvuogių
  • Marinuotos paprikos su sūriu
  • Morkų lazdelių
  • 4 v.š. majonezo „Vilnius „Naminis“
  • Česnako granulių „Sauda“
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š. trumų padažo
  • Druskos ir pipirų „Sauda“

Gaminimo eiga:

Pasigaminkite trumų majonezą: indelyje gerai sumaišykite Vilniaus „Naminį“ majonezą, citrinos sultis, česnakų granules, trumų padažą ir viską pagardinkite „Saudos“ druska bei pipirais. Šiaudeliais supjaustykite morkas, visus ingredientus serviruokite didelėje lėkštėje. Skanaus!

Paskutinį rugsėjo šeštadienį gero kino vakaro metu žiūrovai galėjo mėgautis jaudinančia amerikiečių drama „Žemė“. Šis filmas ne tik sužavėjo publiką, bet ir įkvėpė Lauryną bei Vaidą sukurti netikėtą patiekalą.

Kadangi veiksmas vyksta nuostabiuose Kanados kalnuose ir miškuose, laidos vedėjai nusprendė paruošti receptą, kuris atspindėtų laukinę gamtą, naudojant miško gėrybes. Vaida ir Laurynas parodė, kaip pasigaminti stirnienos steiką su keptais baravykais, svieste apkeptais špinatais ir bulvėmis su žolelių majonezu.

Štai šio patiekalo receptas:

Stirnienos išpjova su keptais baravykais, špinatais svieste ir bulvėmis žolelių majoneze

Bulvėms žolelių majoneze reikės:

  • 1 kg mažų bulvių
  • 3-4 v.š. majonezo „Vilniaus „Naminis“
  • Šviežio čiobrelio
  • Šviežio rozmarino
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų „Sauda“
  • Česnakų „Sauda“

Stirnienos išpjovai reikės:

  • 400 g stirnienos išpjovos
  • Druskos ir pipirų „Sauda“
  • Alyvuogių aliejaus
  • Šviežio rozmarino
  • Šviežio čiobrelio
  • 2 česnako skiltelių
  • 50 g sviesto

Špinatams svieste reikės:

  • 300 g špinatų
  • 30 g sviesto
  • Druskos ir pipirų „Sauda“

Keptiems baravykams reikės:

  • 200 g baravykų
  • 60 g sviesto
  • 50 g miltų
  • Česnakų „Sauda“
  • Druskos ir pipirų „Sauda“

Bulvių su žolelėmis ir majonezu gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Bulvytes gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę. Tada susmulkinkite žalumynus ir sumaišykite juos su Vilniaus „Naminiu“ majonezu, alyvuogių aliejumi, „Saudos“ druska, pipirais ir česnakais. Išmaišykite bulves su žolelių majonezu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.

Špinatų svieste gaminimo eiga:

Keptuvėje gerai įkaitinkite sviestą ir dėkite špinatus. Juos apkepkite aukštoje temperatūroje, pagardinkite druska ir pipirais.

Keptų baravykų gaminimo eiga:

Baravykus švariai nuvalykite, supjaustykite per pusę arba riekelėmis bei apvoliokite miltuose. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Ant lėtos ugnies apkepkite grybus, tuomet pagardinkite druska, pipirais bei česnaku.

Stirnienos steiko gaminimo eiga:

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir dėkite sviestą bei pipirais ir druska pagardintą mėsą. Į keptuvę dėkite rozmariną, čiobrelį ir česnakų skilteles bei kepkite mėsą po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės priklausomai nuo mėsos storio, arba kol vidinė temperatūra pasieks 45 laipsnius. Patiekalą serviruokite lėkštėje: dėkite bulves, špinatus, keptus baravykus, o ant viršaus iškeptą steiką. Skanaus!

Kino magija ir pažintis su kinu iš arčiau bei giliau, filmų tematikos įkvėpti, originalūs ir labai gardūs patiekalai bei jų receptai, pokalbiai su televizijos ir kino industrijos atstovais, pasišventusių gastronomijai laidos vedėjų Vaidos Poderytės-Bernatavičės ir Lauryno Suodaičios kulinariniai patarimai bei negirdėti faktai – naujame, dar lietuviškoje televizijoje nematytame formate apie kino ir kulinarijos įkvėpimus „Gero savaitgalio receptas“!

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. Tokie niekai – tik per TV3!

 

 

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Daugiau naujienų:

T. Lukminas gerino Lietuvos rekordą ir pateko į EČ pusfinalį

Albinas Kentra ir jo anglų kalbos audiovizualinė laboratorija

Holistinis centras – kelias į geresnę savijautą, kai tiesiog paprasto poilsio neužtenka

Atnaujintos planšetės – racionalus ir tvarus sprendimas: ką būtina žinoti?

Policija: įtariamasis merginos nužudymu Kaune kol kas nerastas

Vyriausybė ignoruoja STT perspėjimus: skinasi kelią prieštaringai vertinama sporto reforma

Pasieniečiai per operacijas sulaikė 0,5 mln. eurų vertės cigarečių krovinius ir 10 įtariamųjų

Kvietimas teikti kandidatus „Kauno sporto apdovanojimai 2025“

Elektroninis parašas smulkiam-vidutiniam verslui: kaip pasirinkti tinkamiausią? (2026 gidas)

Gintaro apyrankė: natūralus papuošalas, kuriame susilieja istorija, šviesa ir amžinas grožis

„Via Lietuva“ užbaigė Sargėnų estakados rekonstrukciją: eismas atvertas abiem juostomis

Praėjusią parą pasienio regionuose perimti du balionai su kontrabandinėmis cigaretėmis

LRT

Seimo opozicija prašo ekspertinio vertinimo dėl LRT vadovo atleidimą lengvinančių pataisų

NVSC: sparčiai kyla sergamumas gripu, gyventojai raginami skiepytis

Ekspertai kritiškai vertina Žemaitaičio išsišokimus prieš žurnalistus: chuliganiška elgsena

Klaidos, kurias dažniausiai daro užsakovai rinkdamiesi santvaras

Kaip pasirinkti įrangą mažam autoservisui, kad ji tarnautų 10 metų?

Gintariniai auskarai: kaip atpažinti tikrą gintarą ir išsirinkti kokybišką papuošalą

Šalia Vilniaus oro uosto fiksuota 60 balionų

Stanislovas Buškevičius. Lapkričio 30 – oji lygiavertė Vasario 16-ajai

STT įvertino valdančiųjų inicijuojamą sporto reformą: būtų grąžinama tvarka, didinanti korupcijos riziką

„Naktis nuslinko, diena prisiartino” (Rom 13, 12), 1 Advento sekmadienis

Žurnalistas: okupantai plečia teroro kampaniją prieš rusiškų mokyklų nelankančius vaikus

VDI ir Lygių galimybių kontrolierius žada imtis veiksmų dėl galimai nederamo elgesio prieš NŠA darbuotojus

Choro dainininkų kvalifikacijos kėlimas – investicija į balsą, kūną ir kolektyvo ateitį

Per pratybas Pabradėje sunkiai sužeistas Belgijos karys

Dėl laikinų ribojimų Vilniaus oro uoste paveikta per 3 tūkst. keleivių

Kasčiūnas apie socdemų koaliciją su „aušriečiais“: panašėja į Stokholmo sindromą

Gintaro papuošalai – ryšys su tėvyne lietuviams užsienyje

Garliavos Medelynas: nuo dekoratyvinių augalų iki profesionalaus apželdinimo

Institucinis smurtas vaiko teisių apsaugos sistemoje: kur mus nuvedė pertvarka ir ką privalome keisti šiandien

LRT

Staselis apie generalinės direktorės mestus kaltinimus daliai LRT tarybos: tegul žmonės vertina

Kaune atidaryta čiuožykla po atviru dangumi

Lietuvių užpildytoje Londono arenoje – neįtikėtinas Sargiūno sukurtas stebuklas (video)

Kaip galima pasiimti žemę?

Kuo išsiskiria gera siuntų tarnyba?

Liubajevas: Lukašenkos režimas pasitelkia nusikaltėlius ir Baltarusijos, ir Lietuvos pusėje

Popovienė patvirtino kitų metų stojančiųjų į aukštąsias mokyklas tvarką

Ruginienė tikisi, kad Seime kelią besiskinanti iniciatyva dėl lengvesnio LRT vadovo atleidimo bus pakoreguota

Ministerija: ES Teismo sprendimas Lietuvos neįpareigoja įteisinti tos pačios lyties asmenų santuoką

Sinkevičius apie mokytojų algų kėlimą: finansų ministras buvo nustebęs dėl Popovienės pareiškimų

Lietuvos atletai su kurčiųjų olimpinėmis žaidynėmis atsisveikino iškovoję 10 medalių

Šiliauskas anksčiau laiko paleidžiamas į laisvę

STT: siūloma sporto finansavimo reforma kelia pagrįstų abejonių dėl skaidrumo

Kaip paruošti matcha taip, kad Kalėdų rytas taptų ypatingas?

Oksos obuolių actas su „motinėle“ – kuo jis geresnis už paprastą?

Medicinos psichologas: kuo jis skiriasi nuo psichoterapeuto?

Devintąjį medalį Lietuvai pelnė tinklininkės

Teisme pro patikros punktą prasiveržusiam Ragelskiui iškviesta policija

Nutrauktas tyrimas dėl avarijos, kurios metu žuvo motociklą vairavęs abiturientas

Prie Nemuno vaikštinėjusiai porai vyras grasino dujiniu revolveriu

Stanislovas Buškevičius kreipėsi į I. Ruginienę dėl Vilniaus Sporto rūmų: ragina ištaisyti Šimonytės klaidas

Minima Lietuvos kariuomenės diena: sostinėje vyks šventinis paradas, karinės technikos paroda

„Ateikite, mano Tėvo palaimintieji” (Mt 25, 34), Kristaus Karaliaus iškilmė

Kaunas pirmasis iš šalies miestų įžiebė Kalėdų eglę

Martynas Vėlyvis. Kaunas – gyvas lietuviškumo paminklas

Darbo kodekse gali atsirasti jaunimui aktualios nuostatos: studentų praktikos darbo sutartis

Lainiaus (ex senoji Rondo) ir Ligito Kernagio koncertas „TAU: Pirmyn į 90-uosius!” (Video)

Kritinės dienos Ukrainai: JAV ultimatumo terminai kelia nerimą ES

Kauno „Ąžuolo“ regbio klubui – 50 metų: į priekį žvelgiama entuziastingai

Laikinoji sostinė įžiebs pagrindinę miesto Kalėdų eglę

Chorų ateitis priklauso nuo kompetencijų: ekspertai ragina keisti požiūrį

Triušių parodoje Kaune – ilgaausiai nuo spalvotų „nykštukų“ iki barzdotų „belgų“

Nausėda teigia, kad Seimo sprendimas nepanaikinti Nedzinsko neliečiamybės nuvilia

Iš Seimo į Konstitucinį Teismą – bloga praktika

Rytų Berlyną Lietuvoje filmuojantis prodiuseris Christopher Hall: „Kaunas – nuostabus miestas, išsiskiriantis savo architektūra“

Šoninės markizės terasai ar kitoms patalpoms: kaip išsirinkti ir ką būtina žinoti prieš perkant

Sofos lovos: praktiškas sprendimas mažam būstui ir svečių miegamajam?

VSAT: nuo punktų atidarymo į Lietuvą iš Baltarusijos negrįžo nė vienas lietuvių vilkikas

Ąžuolyną papuošė M. K. Čiurlioniui dedikuotas meninis akcentas „Karaliai“

Nausėda pareiškė užuojautą dėl Pyrago netekties

Teismui perduota sukčiavimo byla, kurioje kaltinimai pareikšti aštuoniems asmenims

Masteikaitė apie Raslanienės kandidatūrą į viceministres: nematome jokių jos sąsajų su kultūra

Teisininkas, kuris darbuotojų teises gina kaip ringe – atkakliai, sistemiškai ir iki galo

Kas yra proteinas sportui ir kada jo reikia? Sporto fazė patarimai

Su protestuojančias mokytojais susitikusi Popovienė buvo pasitikta šūksniais „gėda“

Pritarta siūlymui įšaldyti dabartinį LRT finansavimą

Dėl geležinkelio sabotažo Lenkija uždaro paskutinį likusį Rusijos konsulatą

Kopenhaga: socialdemokratai užleido vietą raudoniesiems ir socialistams

Zelenskis po naujų rusų smūgių: spaudimas Rusijai nepakankamas

Mūsų laikų vyrų bėda: vengia tikrintis sveikatą ir į gydytojus kreipiasi per retai

„Daryk kaip sau“: principas, kurį verslininkas pavertė sėkmės formule

Muitinės atstovas: atvejai, kai pasienio punktuose išvengiama kontrolės, yra pavieniai

Kultūros ministerija paskelbė konkursą vadovauti Kauno valstybinei filharmonijai

Ar įmanoma keliauti į ateitį?

Lietuvos sportininkų pergalės kurčiųjų olimpinėse žaidynėse

„Sodra“ teigia sulaukianti vis daugiau užklausų dėl antrosios pensijų pakopos: gyventojams trūksta žinių

Zelenskis ir Macronas pasirašė ketinimų protokolą dėl „Rafale“ naikintuvų pirkimo

Kaune pradedami M. K. Čiurlionio kultūros centro statybos darbai

Žinomi žmonės jau įžiebė eglutę išskirtiniame grožio salone

Kurčiųjų olimpinių žaidynių medalių nereikėjo ilgai laukti

LRT

Seimas tęs LRT audito išvadų svarstymą: Skardžius neatmeta, kad bus prašoma atlikti ir papildomų tyrimų

D. Britanija rengiasi pertvarkyti prieglobsčio suteikimo politiką

„Štai tavo sūnus!” – „Štai tavo Motina!” (Jn 19, 26.27), 33 eilinio laiko sekmadienis

Homoseksualias poras ginantis teisininkas apie pataisas dėl partnerystės: palyginčiau su rasizmo ir segregacijos laikais

Trumpo įspėjimas Nigerijai tampa vilties ženklu persekiojamiems krikščionims

Iki pirmojo medalio pristigo 34 sekundžių

Kauno Kalėdų eglutė pasiekė Rotušės aikštę: įžiebimas po savaitės

Kaip Kremlius „atstato“ okupuotas Ukrainos teritorijas

Kaune, stovėjimo aikštelėje, apgadinta dešimt automobilių

„Gražinkime Kauną“ uždarys žygių sezoną

Tamašunienė apie padėtį LKT: būtina pasirūpinti pareigūnais, modernizuoti sistemą

T. Lukminas gerino Lietuvos rekordą ir pateko į EČ pusfinalį

2025-12-05

Albinas Kentra ir jo anglų kalbos audiovizualinė laboratorija

2025-12-05

Holistinis centras – kelias į geresnę savijautą, kai tiesiog paprasto poilsio neužtenka

2025-12-05

Atnaujintos planšetės – racionalus ir tvarus sprendimas: ką būtina žinoti?

2025-12-05

Policija: įtariamasis merginos nužudymu Kaune kol kas nerastas

2025-12-05

Vyriausybė ignoruoja STT perspėjimus: skinasi kelią prieštaringai vertinama sporto reforma

2025-12-04

Pasieniečiai per operacijas sulaikė 0,5 mln. eurų vertės cigarečių krovinius ir 10 įtariamųjų

2025-12-04

Kvietimas teikti kandidatus „Kauno sporto apdovanojimai 2025“

2025-12-03

Elektroninis parašas smulkiam-vidutiniam verslui: kaip pasirinkti tinkamiausią? (2026 gidas)

2025-12-03

Gintaro apyrankė: natūralus papuošalas, kuriame susilieja istorija, šviesa ir amžinas grožis

2025-12-03

„Via Lietuva“ užbaigė Sargėnų estakados rekonstrukciją: eismas atvertas abiem juostomis

2025-12-03

Praėjusią parą pasienio regionuose perimti du balionai su kontrabandinėmis cigaretėmis

2025-12-03
LRT

Seimo opozicija prašo ekspertinio vertinimo dėl LRT vadovo atleidimą lengvinančių pataisų

2025-12-02

NVSC: sparčiai kyla sergamumas gripu, gyventojai raginami skiepytis

2025-12-01

Ekspertai kritiškai vertina Žemaitaičio išsišokimus prieš žurnalistus: chuliganiška elgsena

2025-12-01

Klaidos, kurias dažniausiai daro užsakovai rinkdamiesi santvaras

2025-12-01

Kaip pasirinkti įrangą mažam autoservisui, kad ji tarnautų 10 metų?

2025-12-01

Gintariniai auskarai: kaip atpažinti tikrą gintarą ir išsirinkti kokybišką papuošalą

2025-12-01

Šalia Vilniaus oro uosto fiksuota 60 balionų

2025-12-01

Stanislovas Buškevičius. Lapkričio 30 – oji lygiavertė Vasario 16-ajai

2025-11-30

STT įvertino valdančiųjų inicijuojamą sporto reformą: būtų grąžinama tvarka, didinanti korupcijos riziką

2025-11-30

„Naktis nuslinko, diena prisiartino” (Rom 13, 12), 1 Advento sekmadienis

2025-11-30

Žurnalistas: okupantai plečia teroro kampaniją prieš rusiškų mokyklų nelankančius vaikus

2025-11-30

VDI ir Lygių galimybių kontrolierius žada imtis veiksmų dėl galimai nederamo elgesio prieš NŠA darbuotojus

2025-11-30

Choro dainininkų kvalifikacijos kėlimas – investicija į balsą, kūną ir kolektyvo ateitį

2025-11-29

Per pratybas Pabradėje sunkiai sužeistas Belgijos karys

2025-11-29

Dėl laikinų ribojimų Vilniaus oro uoste paveikta per 3 tūkst. keleivių

2025-11-29

Kasčiūnas apie socdemų koaliciją su „aušriečiais“: panašėja į Stokholmo sindromą

2025-11-29

Gintaro papuošalai – ryšys su tėvyne lietuviams užsienyje

2025-11-29

Garliavos Medelynas: nuo dekoratyvinių augalų iki profesionalaus apželdinimo

2025-11-28

UAB “Kauniečiams”
Įmonės kodas: 307072731
PVM mokėtojo kodas: LT100017557011
Banko sąskaitos nr.: LT717044090113506715

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Pranešk naujieną!

Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.

Pasidalinti žinia

Copyright © 2025 Kauniečiams kasdienės naujienos