Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Finansai
  • Kriminalai
  • Gyvenimas
  • Sportas
  • Video
  • Apklausos
Menu Close
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Finansai
    • Kriminalai
    • Gyvenimas
    • Sportas
    • Video
    • Apklausos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

V. Poderytė ir L. Suodaitis dalinasi neva išskirtiniais receptais

  • 2024-10-09
  • kaunieciams.lt
  • Gyvenimas, Maistas

Ruduo TV3 eteryje, girdi, atnešė naujienų – sėkmingai startavo laida „Gero savaitgalio receptas“, kuri kviečia žiūrovus namuose susikurti ir kiną, ir restoraną. Laidos vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis kiekvieną šeštadienį siūlo ne tik kino juostų rekomendacijas, bet ir filmų įkvėptus receptus. Taip rašoma pranešime spaudai. Toliau beveik netaisyta.

Ką šiandien valgom? Ką šiandien žiūrim? Šie klausimai savaitgaliais dažnai kyla kiekvienuose namuose. Naujas kulinarinis šou „Gero savaitgalio receptas“ su V. Poderyte-Bernataviče ir L. Suodaičiu priešakyje turi atsakymus į abu klausimus.

Įkvėpta TV3 šeštadienio gero kino vakaro tradicijos, laida kviečia žiūrovus susikurti ypatingą laiką namuose. Šeštadienį per TV3 rodomas filmas tampa laidos vedėjų įkvėpimu kiekvienai vakarienei – žiūrovai sužino ne tik įdomius faktus apie filmą ir jo kūrimo procesus, bet ir gauna idėjų, ką skanaus prie jo pasigaminti.

Laidos vedėjai Vaida ir Laurynas dalinasi net keturiais praeitą mėnesį laidoms atrinktais bei sukurtais receptais, kuriuos įkvėpė per TV3 rodyti filmai. Nuo gurmaniško jūros gėrybių rinkinio iki afganistanietiško plovo – išbandykite!

Pirmoje premjerinėje laidoje Vaida ir Laurynas ruošė patiekalą, įkvėptą G. Ritchie režisuotos karinės dramos „Tvirtas užnugaris“. Šiame filme pasakojama apie JAV kariuomenės seržantą, kuris savo paskutinės misijos Afganistane metu susiduria su mirtinu pavojumi.

Kadangi veiksmas vyksta Afganistane, vedėjai nusprendė sukurti receptą, kuris atspindėtų šio įtempto veiksmo trilerio atmosferą. Įkvėpti egzotiškos ir mažai pažįstamos Afganistano kultūros bei kulinarijos, Vaida ir Laurynas parodė, kaip paruošti tradicinį „Kabuli pulao“ – autentišką afganistanietišką plovą su aviena. Šį patiekalą jie papildė skaniu česnakiniu-jogurtiniu padažu, suteikiančiu ypatingo skonio.

Dalinamės šio plovo receptu:

Kabuli pulao – afganistanietiškas plovas su aviena

Plovui reikės:

  • 4 v.š. char masala mišinio (1 v.š. kumino, 1 v.š. juodojo kardamono, 2 cinamono lazdelės, 1 v.š. gvazdikėlio „Sauda“ )
  • 1 a.š. kmynų „Sauda“
  • 2 v.š. cukraus
  • 1,5 kilogramo avienos
  • 3 puodelių basmati ryžių
  • 350 g tarkuotų morkų
  • 200 g razinų
  • 2 svogūnų
  • 4 česnako skiltelių
  • Sezamų aliejaus
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos „Sauda“
  • Naan duonelių

Česnakiniam-jogurtiniam padažui reikės:

  • 200 g natūralaus jogurto
  • 4 česnako skiltelių
  • Druskos „Sauda“
  • 1 citrinos sulčių
  • Šviežių krapų
  • Šviežios mėtos

Gaminimo eiga:

Ryžius perplaukite vandeniu kelis kartus, kol vanduo taps skaidrus ir palikite mirkti vandenyje apie 30 minučių. Tuomet pasigaminkite prieskonių mišinį – char masala. Sumaišykite „Saudos“ kuminą, kardamoną, cinamoną ir gvazdikėlį.

Puode įkaitinkite sezamų aliejų, dėkite smulkintus svogūnus ir juos kepkite kelias minutes. Tada dėkite smulkintas česnakų skilteles, jas truputėlį apkepkite ir sudėkite kmynus. Jiems apkepus, dėkite į puodą gabalėliais pjaustytą avieną, pagardinkite ją šaukšteliu druskos, viską gerai išmaišykite ir palikite kepti.

Viskam šiek tiek apkepus, į puodą pilkite 3 puodelius vandens ir troškinkite patiekalą žemoje temperatūroje apie 30 minučių. Kol troškinasi mėsa, kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite sutarkuotas morkas, kol šios lengvai suminkštės. Tada sudėkite kelias minutes karštame vandenyje išmirkytas razinas. Viską kartu kepkite apie 30 sekundžių ir sudėkite į foliją.

Kitame puode užvirinkite vandenį su druska ir dėkite virti ryžius. Juos virkite apie 5-10 minučių, kol taps minkšti, bet išliks birūs. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, pilkite cukrų ir nuolat jį maišykite, kad jis gražiai karamelizuotusi. Tada įpilkite šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišykite.

Galiausiai imkite troškintuvą ir viską sluoksniuokite. Dėkite pusę turimų ryžių, tada dėkite troškintą avieną, likusius ryžius, tarkuotas morkas su razinomis, berkite paruošto char masala prieskonių mišinio, o ant viršaus supilkite karamelizuotą cukrų. Vidutiniškai troškinkite patiekalą žemoje temperatūroje apie 30 minučių.

Kol patiekalas troškinasi, pasiruoškite padažą. Į jogurtą dėkite smulkintas česnakų skilteles, mėtas ir krapus, įspauskite citrinos sulčių bei viską pagardinkite „Saudos“ druska ir gerai išmaišykite. Šį plovą patiekite kartu su šiltomis naan duonelėmis ir česnakiniu-jogurtiniu padažu. Skanaus!

Rugsėjo mėnesį laidoje „Gero savaitgalio receptas“ buvo pristatytas ir gurmaniškas patiekalas, įkvėptas režisieriaus Martin Scorsese filmo „Volstryto vilkas“. Šiame filme ypač akcentuojama 90-ųjų prabanga ir milijonierių gyvenimo būdas. Būtent šiuo laikotarpiu tarp turtingų amerikiečių vis labiau populiarėjo užsienio virtuvės, tokios kaip japoniška ir itališka, o jūrų gėrybės, pavyzdžiui, austrės, omarai ir krevetės, tapo itin geidžiamos.

Atsižvelgdami į šį kontekstą, Vaida ir Laurynas nusprendė paruošti išskirtinį bei gurmanišką patiekalą – jūros gėrybių rinkinį, kurį sudarė cevichė, austrės, didžiosios krevetės, tuno tartaras ir jūros šukutės.

Dalinamės šio patiekalo receptu:

Karališkas jūros gėrybių rinkinys: ceviche, austrės, jūros šukutės, tuno tartaras ir keptos karališkos krevetės

Žuvies ceviche reikės:

  • Mėgstamos baltos žuvies (naudojome baramundį) 400g
  • 1 nedidelio mango
  • 2 avokadų
  • Kelių vyšninių pomidorų
  • 1 šalotinio svogūno
  • Trijų laimų sulčių
  • 1 apelsino sulčių
  • 1 citrinos sulčių
  • Čili pipiro
  • Šviežios kalendros
  • Sriracha padažo
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos „Sauda“
  • Pipirų „Sauda“

Gaminimo eiga:

Išspauskite apelsino, citrinos bei laimo sultis ir jas sumaišykite. Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite į sultis bei gerai išmaišykite. Svarbu: žuvis turi būti apsemta sultimis. Tada dėkite į šaldytuvą, kad viskas gerai pasimarinuotų. Svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, avokadą bei mangą nedideliais gabalėliais, o vyšninius pomidoriukus smulkinkite į keturias dalis. Sukapokite kalendrą ir susmulkinkite čili pipirą.

Viską dėkite į dubenį su žuvimi, pagardinkite alyvuogių aliejumi, „Saudos“ druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Patiekite dubenėliuose, pagardine keliais lašais Sriracha padažo ir kapotomis kalendromis. Skanaus!

Jūros šukutėms su grietinėlės padažu reikės:

  • 12 vnt. šukučių
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 šalotinio svogūno
  • 100 ml balto vyno
  • 250 ml 35% grietinėlės
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 skiltelių česnako
  • Druskos „Sauda“
  • Pipirų „Sauda“

Gaminimo eiga:

Šukutes nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pagardinkite „Saudos“ druska bei pipirais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame apkepkite abi šukučių puses po minutę. Svarbu neperkepti. Susmulkinkite šalotinį svogūną, česnaką, trumpai pakepinkite ant aliejaus bei sviesto, pilkite vyną, patroškinkite 2 minutes, pilkite grietinėlę ir dar patroškinkite 2 minutes. Pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Į indą dėkite padažo, o ant viršaus – šukutes. Skanaus!

Tuno tartarui su avietėmis reikės:

  • 400 g tuno
  • 1 šalotinio svogūno
  • 150 g aviečių
  • ⅓ citrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos „Sauda“
  • Pipirų „Sauda“

Gaminimo eiga:

Tuną supjaustykite smulkiais gabaliukais, taip pat susmulkinkite avietes, smulkiai supjaustykite šalotinį svogūną. Viską dėkite į dubenį, pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, „Saudos“ druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite. Skanaus!

Keptoms karališkoms krevetėms reikės:

  • Krevečių
  • 2 v.š. sviesto
  • Kelių česnako skiltelių
  • ⅓ citrinos sulčių
  • Šviežių petražolių

Gaminimo eiga:

Krevetes perpjaukite per pusę ir porą minučių kepkite keptuvėje, prieš tai joje išlydę sviestą. Keptuvėje išlydykite dar sviesto, dėkite smulkintas česnako skilteles, 3 min patroškinkite, įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite smulkintas petražoles. Galiausiai, paruoštu padažu apipilkite keptas krevetes. Skanaus!

Austrėms reikės:

  • Austrių
  • 1 šalotinio svogūno
  • Citrinos sulčių
  • Balto vyno acto

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustykite šalotinį svogūną, sumaišykite su citrinų sultimis bei balto vyno actu. Atsargiai atidarykite austres. Valgykite jas apšlaksčius svogūnų, citrinų sulčių ir acto padažu. Skanaus!

Dar vienoje „Gero savaitgalio recepto“ laidoje žiūrovai turėjo progą susipažinti su garsios Holivudo aktorės Angelinos Jolie režisuota biografine drama „Nepalūžęs“. Ši kino juosta pasakoja tikrais faktais paremta istoriją apie amerikiečių karo didvyrį, italų kilmės olimpinį bėgiką Louisą Zamperinį. Šilti ir viltingi Louiso prisiminimai apie jo šeimos namus bei mamos gaminamus autentiškus itališkus valgius, atskleisti filme, įkvėpė laidos vedėjus, todėl jie nusprendė pagaminti tikrus itališkus bulvių virtinukus „gnocchi“ su naminiu pomidorų padažu. Tai yra patiekalas, apie kurį svajojo herojus, išgyvendamas baisiausius karo sunkumus.

Norėdami sukurti tikrą itališkos vakarienės atmosferą namuose, laidos vedėjai taip pat pasiūlė pasiruošti itališkų užkandžių lėkštę, kurią sudarė prosciutto kumpis, parmezano sūris, marinuotos paprikos, alyvuogės, trumų majonezas ir kitos skanėstų gėrybės.

Dalinamės itališkos vakarienės idėja:

Gnocchi al pomodoro (primo)

Gnocchi reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 300 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • Druskos „Sauda“
  • Pomidorų padažui reikės:
  • 800 g konservuotų pomidorų
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 svogūno
  • 100 ml balto vyno
  • Šviežių petražolių
  • Šviežio baziliko
  • Šviežio čiobrelio
  • Alyvuogių aliejaus
  • Raudonėlio „Sauda“
  • Druskos ir pipirų „Sauda“
  • 1 v.š. cukraus
  • Tarkuoto parmezano

Gnocchi gaminimo eiga:

Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. Bulvėms šiek tiek atvėsus nulupkite jas ir sugrūskite iki vientisos masės. Dubenyje arba ant stalo berkite miltus, sumaišykite su virtų bulvių mase, kiaušinio plakiniu ir pagardinkite „Saudos“ druska. Viską gerai išminkykite iki vientisos masės. Suformuokite virtinukus ir virkite juos porą minučių pasūdytame vandenyje.

Pomidorų padažo gaminimo eiga:

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame trumpai apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką. Pilkite vyną ir kepkite, kol išgaruos alkoholis. Tuomet dėkite konservuotus pomidorus, pagardinkite šviežiais smulkintais žalumynais, „Saudos“ raudonėliu, druska bei pipirais ir šaukštu cukraus. Viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis bent 15-20 minučių.

Išvirusius gnocchi sumaišykite su pomidorų padažu, ant viršaus pabarstykite tarkuoto parmezano sūrio, pagardinkite pipirais bei šviežiu baziliku. Skanaus!

Itališka užkandžių lėkštė (antipasto)

Jai reikės:

  • Itališkos mėsytės (prosciutto, salami ir kitos)
  • Parmezano sūrio
  • Duonos lazdelių „Grissini“
  • Alyvuogių
  • Marinuotos paprikos su sūriu
  • Morkų lazdelių
  • 4 v.š. majonezo „Vilnius „Naminis“
  • Česnako granulių „Sauda“
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š. trumų padažo
  • Druskos ir pipirų „Sauda“

Gaminimo eiga:

Pasigaminkite trumų majonezą: indelyje gerai sumaišykite Vilniaus „Naminį“ majonezą, citrinos sultis, česnakų granules, trumų padažą ir viską pagardinkite „Saudos“ druska bei pipirais. Šiaudeliais supjaustykite morkas, visus ingredientus serviruokite didelėje lėkštėje. Skanaus!

Paskutinį rugsėjo šeštadienį gero kino vakaro metu žiūrovai galėjo mėgautis jaudinančia amerikiečių drama „Žemė“. Šis filmas ne tik sužavėjo publiką, bet ir įkvėpė Lauryną bei Vaidą sukurti netikėtą patiekalą.

Kadangi veiksmas vyksta nuostabiuose Kanados kalnuose ir miškuose, laidos vedėjai nusprendė paruošti receptą, kuris atspindėtų laukinę gamtą, naudojant miško gėrybes. Vaida ir Laurynas parodė, kaip pasigaminti stirnienos steiką su keptais baravykais, svieste apkeptais špinatais ir bulvėmis su žolelių majonezu.

Štai šio patiekalo receptas:

Stirnienos išpjova su keptais baravykais, špinatais svieste ir bulvėmis žolelių majoneze

Bulvėms žolelių majoneze reikės:

  • 1 kg mažų bulvių
  • 3-4 v.š. majonezo „Vilniaus „Naminis“
  • Šviežio čiobrelio
  • Šviežio rozmarino
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų „Sauda“
  • Česnakų „Sauda“

Stirnienos išpjovai reikės:

  • 400 g stirnienos išpjovos
  • Druskos ir pipirų „Sauda“
  • Alyvuogių aliejaus
  • Šviežio rozmarino
  • Šviežio čiobrelio
  • 2 česnako skiltelių
  • 50 g sviesto

Špinatams svieste reikės:

  • 300 g špinatų
  • 30 g sviesto
  • Druskos ir pipirų „Sauda“

Keptiems baravykams reikės:

  • 200 g baravykų
  • 60 g sviesto
  • 50 g miltų
  • Česnakų „Sauda“
  • Druskos ir pipirų „Sauda“

Bulvių su žolelėmis ir majonezu gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Bulvytes gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę. Tada susmulkinkite žalumynus ir sumaišykite juos su Vilniaus „Naminiu“ majonezu, alyvuogių aliejumi, „Saudos“ druska, pipirais ir česnakais. Išmaišykite bulves su žolelių majonezu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.

Špinatų svieste gaminimo eiga:

Keptuvėje gerai įkaitinkite sviestą ir dėkite špinatus. Juos apkepkite aukštoje temperatūroje, pagardinkite druska ir pipirais.

Keptų baravykų gaminimo eiga:

Baravykus švariai nuvalykite, supjaustykite per pusę arba riekelėmis bei apvoliokite miltuose. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Ant lėtos ugnies apkepkite grybus, tuomet pagardinkite druska, pipirais bei česnaku.

Stirnienos steiko gaminimo eiga:

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir dėkite sviestą bei pipirais ir druska pagardintą mėsą. Į keptuvę dėkite rozmariną, čiobrelį ir česnakų skilteles bei kepkite mėsą po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės priklausomai nuo mėsos storio, arba kol vidinė temperatūra pasieks 45 laipsnius. Patiekalą serviruokite lėkštėje: dėkite bulves, špinatus, keptus baravykus, o ant viršaus iškeptą steiką. Skanaus!

Kino magija ir pažintis su kinu iš arčiau bei giliau, filmų tematikos įkvėpti, originalūs ir labai gardūs patiekalai bei jų receptai, pokalbiai su televizijos ir kino industrijos atstovais, pasišventusių gastronomijai laidos vedėjų Vaidos Poderytės-Bernatavičės ir Lauryno Suodaičios kulinariniai patarimai bei negirdėti faktai – naujame, dar lietuviškoje televizijoje nematytame formate apie kino ir kulinarijos įkvėpimus „Gero savaitgalio receptas“!

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. Tokie niekai – tik per TV3!

 

 

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Daugiau naujienų:

Premjerė: kultūros ministras turi priimti sprendimą palikti pareigas

Dėl asfaltavimo darbų trumpam uždaroma dalis Birželio 23-iosios ir Partizanų gatvių sankirtos

Teismas pradėjo nagrinėti Rupšio dantų implantų bylą: buvęs kariuomenės vadas kaltės nepripažįsta

Kuriasi disleksijos sutrikimą turinčiuosius atstovaujanti asociacija

Du neteisėtai disponavę kvaišalais kauniečiai siunčiami už grotų

Senamiestyje – darbymetis: Rotušės aikštėje iki lapkričio vidurio uždaromas eismas transportui

Dar vienas gaisras Laisvės alėjoje: degė šiukšlės

Kauno ligoninėje mirė susižalojęs vyras

„Žalgiris” įspūdingai pradėjo Eurolygos sezoną

IN MEMORIAM aktorei Milei Šablauskaitei

Nuteistas kelyje Kaunas-Vilnius policininką pražudęs vairuotojas

VSAT: dėl pažeidėją galimai nužudžiusio pareigūno pasisakys teismas

Kremliaus karo ekonomika skurdina Rusijos regionus

Ruginienė: derybinė grupė ieškos sprendimų dėl „aušriečiams“ atitekusios Kultūros ministerijos

Jonavos meras neatvyko į Lobovo bylos posėdį, politikui gresia atvesdinimas

Mokėsi užsieniečių integracijos ypatumų

Tyrimas: draudimas moksleiviams vakarais naudotis išmaniaisiais telefonais gerina miegą ir pasiekimus mokykloje

Siūloma sujungti Nacionalinę sporto agentūrą ir Nacionalinę sporto tarybą: pirmininką skirtų Vyriausybė

Kodėl dalis dešiniųjų pažiūrų visuomenininkų ir žiniasklaidos atstovų įsivaizduoja galintys valdyti visuomenės nuomonę?

Kaune neblaivus vyras pripurškė dujų apsaugos darbuotojui į veidą

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga atsisako prezidento globos

Kodėl pastolių nuoma tampa išmintingu pasirinkimu?

Lietuvos muziejų asociacija jungiasi prie streikuojančios kultūros bendruomenės

Kaišiadorietiškos linksmybės – pinigingos?

Kauniečiams duris atverė naujas Šilainių baseinas

Spalio mėnesį Kauno senjorų lauks kava ir įdomūs pokalbiai

Pasieniečiai dėl suklastotų dokumentų į Lietuvą neįleido 7 Rusijos piliečių

Sulaikytas galimai prieš moterį smurtavęs Karo policijos pareigūnas

Laisvės alėjoje, kaip įtariama, padegta kavinė

„Ikea“ padegimu kaltinamam jaunuoliui siūloma skirti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę

Kultūros ir sporto renginiai Kauno rajone rugsėjo 29 – spalio 5 dienomis

Šakalienė tikisi, kad per artimiausias savaites Seimą pasieks projektai dėl naujo poligono

Trapecinė stogo skarda

Kokia sienų spalva 2025 metais dominuoja Lietuvos interjeruose?

Rūšinė arbata ir kombučia tiesiai iš ūkių

Kam reikalingas renginių organizavimas? Privalumai ir praktika

Odoo verslo valdymo sistema: įgyvendinimas ir pagrindiniai privalumai

Kaip kauniečiai gali pasiruošti artėjančiai žiemai: ekonomiški sprendimai ir dažniausios klaidos

Dažniausios klaidos po antakių permanento procedūros

Virtualių pergalių sezonas: kaip sekti svarbiausius e-sporto įvykius per metus

Kaip protingai išsikeisti valiutą prieš kelionę: Lenkijos zlotas ir Norvegijos krona praktiškai

Leiputė apie naująjį ministrą Adomavičių: tikimės, bent jau nesugadins kultūros sektoriaus

Šmeižtu kaltinti žurnalistai Janutienė, Pauliuvienė ir Jančys lieka išteisinti

Už nepilnamečių tvirkinimą nuteistas Jakštys nesutinka su kalėjime jam skirta skatinimo priemone

Spektaklis „Žemė” – dialogas tarp tautų kultūrų, suvienytas bendro laisvės troškimo

„Kovok šauniąją tikėjimo kovą” (1 Tim 6, 12) 26 eilinis sekmadienis

Kaune socialinės akcijos metu surinkta 30 tonų atliekų

STT: traktorių registro tvarkoje fiksuojamos kyšininkavimo bei papirkimo rizikos

Įstatymo pataisa leis sumažinti PSD įmokų skirtumą tarp dirbančiųjų ir valstybės lėšomis draudžiamų gyventojų

Valentinavičius: politikams žurnalistai objektyvūs tada, kai apie juos gražiai kalba

Tarptautinis paralimpinis komitetas panaikino Rusijos ir Baltarusijos suspendavimą

Antarktidos paslaptys: tirpstantis ledas ir netikėti prieaugiai

Prano Mažylio gimdymo namai Kaune užveria duris: nutrūkusi istorinė gija demografinės katastrofos akivaizdoje

Palangos meras: savaitgalį vyksiančiame Čiurlionio renginyje naujasis kultūros ministras nepageidaujamas

Prie URM – Palestinos rėmėjų piketas: reikalauja apsaugoti į Gazą plaukiančią flotilę

Vytauto parke atverta atnaujinta Kauno Miko Petrausko scenos menų mokykla

„Aušriečiai“ ištrynė „Facebook“ įrašą, kuriame kritikavo kultūrininkų protesto dalyvius

Kibernetinis saugumas šiandien: praktiška informacija įmonių vadovams

Adomavičiui tapus ministru, atsistatydina Literatūros taryba: jaučiamės apgauti ir pažeminti

Iniciatyvos Kaunui: bėgimo renginys išaugęs į sporto šventę

Menininkams atsiribojant nuo Prezidentūros, Nausėdos patarėjas sako – vykstantys procesai niekam nėra malonūs

Lietuvoje atvertas dar vienas dronų mokymų centras „Airtech“

Nuo kitų mokslo metų pirmąja užsienio kalba moksleiviai galės rinktis ispanų

Prie Prezidentūros kultūros bendruomenė protestuos dėl Adomavičiaus paskyrimo ministru

Stanislovas Buškevičius. Palestinos pripažinimas: iš idėjos ar iš baimės?

Vidmantas Janulevičius. Dronų siena: naujo karo ekonomika ir Lietuvos atsakomybė

Kaune ant tilto išsiliejus degalams, uždaroma viena eismo juosta

Ministro patarėja: statome tvoras, bet nesprendžiame problemų – kodėl kalėjimų sistema neveikia

Tarptautinis festivalis „Baltų raštai 2025“: ieškant savosios Laimės

Adomavičius ramina protestuoti pasirengusią kultūros bendruomenę: dėsiu visas pastangas atrasti konsensusą

Kaune siūlomas sprendimas parkavimo chaosui prieš didžiuosius metų renginius

Ar visi žmonės gali pasiimti kreditą internetu?

Vytautas Radžvilas apie tikrąsias Nacionaliniame susivienijime vykstančio vidaus konflikto priežastis

Robertas Kaunas siūlo svarstyti padangų depozito sistemą: „Naudotų padangų kalnai rodo, kad dabartinė tvarka neveikia“

„Čekiukų“ byloje teisiamas Kaišiadorių meras Čėsna: kaltės nepripažįstu, ginsimės teisme

Užimtumo tarnyba fiksuoja Kauno regione augantį medicinos darbuotojų poreikį

Kabišaitis: algų padidinimas nepadėjo pritraukti naujų teisėjų

Nausėda apie „aušriečių“ kandidatą į ministrus: man svarbu suprasti, ar žmogus savyje turi kultūros geną

Teismas skelbia nuosprendį riaušių prie Seimo byloje: Kandrotui-Celofanui skirti ketveri metai nelaisvės

Baltų vienybės diena – daugiau nei tik kalendoriaus data

Renginių scena, kur Kaunas atsiveria iš naujo

Žurnalistų profesionalų asociacija kreipėsi į generalinę prokurorę: piktinasi darbo metodais

Ąžuolyno bibliotekos istorija atsiveria visuomenei

„Nemuno aušra“ iš socialdemokratų perims Kultūros ministerijos portfelį

„Negalite tarnauti Dievui ir Mamonai” (Lk 16, 13) 25 eilinis sekmadienis

Skaudi žinia: mirė architektas Audrys Karalius

Seime – naujas siūlymas dėl pamokų lytiškumo temomis

Paskirtoji kultūros ministrė: priemonių planas dėl kovos su dezinformacija turėtų būti parengtas iki gruodžio

Trumpas teigia, kad neigiamas jo nušvietimas žiniasklaidoje yra „neteisėtas“

Kaune, iš buto, pavogti suvenyrai, drabužiai ir 10 tūkst. eurų

Sinoptikė: savaitgalį į Lietuvą sugrįš vasariški orai

Vytauto parke įsibėgėja istorinio Kurhauzo atnaujinimas

„TikTok“ pašalino Ragelskio valdytą socialinių paskyrų tinklą

Vytautas Radžvilas. Nacionaliniam susivienijimui reikia ne imitacinio, o tikro suvažiavimo

Kaune automobilis kliudė policijos pareigūną

Iš Kauno gyventojo sukčius per beveik 4 metus išviliojo apie 250 tūkst. eurų

Seimas svarstys įstatymo pataisas dėl žurnalistų apsaugos nuo nepagrįsto teisminio persekiojimo

Eksperimentas: elektroninė parduotuvė per 2 valandas – kas geriausiai veikia?

Seimas tylos minute pagerbė JAV nužudytą politinį aktyvistą Charlie Kirką

Kaune, įtariama, padegta daugiabučio laiptinė

Kaune sprogus žaislui, apdegė mažametis vaikas

Teisėsauga sulaikė asmenis, planavusius įvykdyti keturis teroro aktus

Premjerė: kultūros ministras turi priimti sprendimą palikti pareigas

2025-10-03

Dėl asfaltavimo darbų trumpam uždaroma dalis Birželio 23-iosios ir Partizanų gatvių sankirtos

2025-10-03

Teismas pradėjo nagrinėti Rupšio dantų implantų bylą: buvęs kariuomenės vadas kaltės nepripažįsta

2025-10-03

Kuriasi disleksijos sutrikimą turinčiuosius atstovaujanti asociacija

2025-10-03

Du neteisėtai disponavę kvaišalais kauniečiai siunčiami už grotų

2025-10-03

Senamiestyje – darbymetis: Rotušės aikštėje iki lapkričio vidurio uždaromas eismas transportui

2025-10-03

Dar vienas gaisras Laisvės alėjoje: degė šiukšlės

2025-10-03

Kauno ligoninėje mirė susižalojęs vyras

2025-10-03

„Žalgiris” įspūdingai pradėjo Eurolygos sezoną

2025-10-02

IN MEMORIAM aktorei Milei Šablauskaitei

2025-10-02

Nuteistas kelyje Kaunas-Vilnius policininką pražudęs vairuotojas

2025-10-02

VSAT: dėl pažeidėją galimai nužudžiusio pareigūno pasisakys teismas

2025-10-02

Kremliaus karo ekonomika skurdina Rusijos regionus

2025-10-01

Ruginienė: derybinė grupė ieškos sprendimų dėl „aušriečiams“ atitekusios Kultūros ministerijos

2025-10-01

Jonavos meras neatvyko į Lobovo bylos posėdį, politikui gresia atvesdinimas

2025-10-01

Mokėsi užsieniečių integracijos ypatumų

2025-10-01

Tyrimas: draudimas moksleiviams vakarais naudotis išmaniaisiais telefonais gerina miegą ir pasiekimus mokykloje

2025-10-01

Siūloma sujungti Nacionalinę sporto agentūrą ir Nacionalinę sporto tarybą: pirmininką skirtų Vyriausybė

2025-10-01

Kodėl dalis dešiniųjų pažiūrų visuomenininkų ir žiniasklaidos atstovų įsivaizduoja galintys valdyti visuomenės nuomonę?

2025-10-01

Kaune neblaivus vyras pripurškė dujų apsaugos darbuotojui į veidą

2025-10-01

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga atsisako prezidento globos

2025-10-01

Kodėl pastolių nuoma tampa išmintingu pasirinkimu?

2025-10-01

Lietuvos muziejų asociacija jungiasi prie streikuojančios kultūros bendruomenės

2025-10-01

Kaišiadorietiškos linksmybės – pinigingos?

2025-10-01

Kauniečiams duris atverė naujas Šilainių baseinas

2025-09-30

Spalio mėnesį Kauno senjorų lauks kava ir įdomūs pokalbiai

2025-09-30

Pasieniečiai dėl suklastotų dokumentų į Lietuvą neįleido 7 Rusijos piliečių

2025-09-30

Sulaikytas galimai prieš moterį smurtavęs Karo policijos pareigūnas

2025-09-30

Laisvės alėjoje, kaip įtariama, padegta kavinė

2025-09-30

„Ikea“ padegimu kaltinamam jaunuoliui siūloma skirti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę

2025-09-29

UAB “Kauniečiams”
Įmonės kodas: 307072731
PVM mokėtojo kodas: LT100017557011
Banko sąskaitos nr.: LT717044090113506715

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Pranešk naujieną!

Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.

Pasidalinti žinia

Copyright © 2025 Kauniečiams kasdienės naujienos