Sausio pabaigoje LSMU Veterinarijos fakulteto Maisto mokslo bakalaurams buvo įteikti diplomai. Išskirtinė ir pirmoji šios programos studentų laida nustebino Veterinarijos akademijos dėstytojus ir baigiamųjų darbų komisijos narius aukštais rezultatais. Penki studentai buvo įvertinti dešimtukais, keturiolika – devynetais ir penki aštuonetais.
Baigiamųjų darbų komisijos pirmininkas prof. Artūras Stimbirys pabrėžė, kad studentai per studijų metus įgijo ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių. Baigiamųjų darbų gynimai – buvo mokslinė diskusija. Studentai kompetentingai ir išsamiai atsakė į visus jiems užduotus klausimus.
Veterinarijos fakulteto dekanė prof. Vita Riškevičienė, teigia, kad gynimuose dalyvavo ir socialinis partneris – Arvidas Žvirblis UAB „Panemunės eglė“ vadovas. Vadovas turintis didelę patirtį tokio pobūdžio versle. Į visus, kad ir labai netikėtus profesionalo klausimus studentams pavyko atsakyti. Pasak dekanės bakalauro darbų gynimuose socialiniai partneriai paprastai nedalyvauja, bet mes pakvietėme, kad studentai galėtų bendrauti su būsimu darbdaviu ir įgyti diskusijų patirties. Keleto studentų darbai gerokai pranoko bakalauro darbams keliamus reikalavimus ir įrodė rimtą studentų požiūrį į studijas bei mokslinius tyrimus.
VF dekanė prof. V. Riškevičienė sveikindama pirmuosius LSMU istorijoje Maisto mokslo programos bakalaurus sakė: „Jūs esate išskirtiniai – pirmoji maisto mokslo programos laida. Tai – didelė atsakomybė, juk žemėje niekas nenustos valgyti, tad jūs būsite reikalingi amžinai. Linkiu jums viską pasiekti pasinaudojant savo talentu ir daug dirbant.“
Dekanė negailėjo pagyrimų ir pagrindinėms Maisto mokslo programos kūrėjoms VF Maisto saugos ir kokybės katedros prof. Elenai Bartkienei ir prof. Gintarei Zaborskienei. Atkaklus ir atsakingas profesorių darbas parodė aukštus rezultatus ir įrodė Maisto mokslo programos sukūrimą tinkamu laiku ir didelį darbo rinkos poreikį. Anot prof. G. Zaborskienės rengiame profesionalius specialistus, kurie atitiktų darbdavių ir gamybininkų reikalvimus. Profesorė pabrėžia, kad bakalaurų atlikti moksliniai tyrimai buvo išsamūs, aktualūs, o jų rezultatai bus panaudoti praktikoje. Studijų tikslai buvo pasiekti, žinių praktinis patikimumas buvo pritaikytas gamyboje. Prof. G. Zaborskienė teigia, kad maisto gamintojų įmonėse specialistų poreikis auga. VF Maisto saugos ir kokybės katedros dėstytojai geranoriškai talkina ir studentams, ir darbdaviams rengdami susitikimus bei mokslines diskusijas.
Jolanta Jonikienė,
Rinkodaros ir komunikacijos tarnyba