Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Finansai
  • Kriminalai
  • Gyvenimas
  • Sportas
  • Video
  • Apklausos
Menu Close
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Finansai
    • Kriminalai
    • Gyvenimas
    • Sportas
    • Video
    • Apklausos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Lietuvoje populiarėja savitarnos valgyklos: maistą susirenka kaip „Lego“

  • 2019-08-22
  • Kaunieciams.lt
  • Maistas

Lietuvoje renesansą išgyvena savitarnos valgyklos: jų sparčiai daugėja tiek kurortuose, tiek didmiesčiuose. Nors atrodytų, kad jas renkasi tie, kurie ieško kur papietauti pigiau, tačiau tai – tik dalis tiesos.

Atsirado daugiau pinigų ir žinių

„Valgyklų daug buvo sovietmečiu, tačiau keičiantis santvarkoms didelė dalis jų neišsilaikė. O likusios priminė ne itin smagius laikus arba tiesiog neatitiko daugelio žmonių lūkesčių dėl nusidėvėjusios įrangos ar nepakankamai kokybiško maisto. Todėl buvo ne itin populiarios.

Tačiau pati savitarnos valgyklos koncepcija tikrai yra patogi dirbančiam žmogui, norinčiam greitai pavalgyti šilto ir pakankamai kokybiško maisto. Todėl atsiradus daugiau pinigų investicijoms į modernias maisto gamybos, laikymo ir klientų aptarnavimo technologijas, sukaupus žinių apie tokio verslo pavyzdžius Vakarų Europoje, pas mus prieš keletą metų vėl imta atidaryti nemažai tokių maitinimo įstaigų.

Ir jos, panašu, visai sėkmingai gyvuoja ir yra vertinamos klientų“, – apie naujos tendencijos priežastis pasakojo verslo plėtros klausimais konsultuojančios bendrovės „AG Consulting“ atstovas Andrius Ščerbavičius.

Vilioja galimybė rinktis

Valgyklų mėgėju prisistatantis kaunietis Jonas Palys yra aplankęs daugelį ne tik Kauno, tačiau ir Lietuvos valgyklų.

„Valgykloje gerai tai, kad susirenki maisto produktus kaip „Lego“. Aišku, ir čia būna skirtingi variantai ir kai kurios to nedaro. Bet yra tokių, kur, jei nori kotleto su grikiais, tai gauni su grikiais, nori su bulvių koše – gauni su bulvių koše. Nėra tokios procedūros, kaip kavinėje: užsisakai ir lauki“, – sakė J.Palys.

Savitarnos valgyklas, pasak pašnekovo, pietų pertraukai renkasi tie, kurie nemėgsta maisto kaip „procedūros“.

„Man, pavyzdžiui, maisto valgymas trumpina gyvenimą. Reikia pavalgyti greitai ir pamiršti“, – kalbėjo J.Palys.

Tačiau jei savitarnos valgykloje padėklą „konstruoji“ pats, kaina gali išaugti ir, pavyzdžiui, iki penkių eurų, kai tuo tarpu paprastoje kavinėje dienos pietus galima užsisakyti už pusketvirto-keturis eurus. Todėl, J.Palio nuomone, vis tik kaina nėra pagrindinis rodiklis, kuris traukia žmones čia užsukti.

Svarbiausia – greitis

Paliui pritaria ir kavinės-valgyklos „Kolegos“ vadovas Dainius Paulauskas. Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ esančios maitinimo įstaigos darbo principas yra operatyvumas.

„Pas mus yra valgyklos tipas, kai eini su padėklu palei eilę patiekalų ir sakai aptarnaujančiai darbuotojai ko nori – taip žmogus pats yra savo lėkštės šeimininkas.

Viskas yra greityje ir aptarnavimo laikas yra pagrindinis mūsų darbo kriterijus. Nuo to laiko, kai žmogus ateina iki tol, kol jis atsisėda valgyti, turi praeiti ne daugiau, nei šešios minutės“, – pasakojo D.Paulauskas.

Tiek Kaune, tiek Ukmergėje maitinimo paslaugas teikiančių kavinių vadovas sako, kad tokiu principu dirba jau daugiau nei 5 metus ir šis sprendimas pasiteisino.

Pietų pertrauka – ne tik pavalgymui

Mažiau laiko valgymui sugaištantis žmogus, dalį pietų pertraukos gali paskirti kitiems reikalams.

„Gal žmogus nori atsipūsti, pavalgęs dar ramiai kur nors išgerti arbatos, kam nors paskambinti, pasišnekučiuoti su kolega, nupirkti žmonai dovaną ar pagaliau – ramiai pabūti pats su savimi“, – svarstė pašnekovas.

Pietų kaina, sako D.Paulauskas, nėra itin svarbi, jei ji, žinoma, proto ribose. Tačiau greitus pietus mėgstantys žmonės vertina ir kokybę, todėl tai – antras svarbus kriterijus.

„Todėl mūsų maistas – kaip namuose. Pavyzdžiui, jei šaltibarščiai yra per tiršti, mes į juos pilame ne vandenį, o tikrą kefyrą ar pieną. Pomidorus ne šiaip pjaustom, o iš vakaro marinuojame. Sriubai sultinį verdame patys, o ne naudojame buljoną kubeliuose.

Cheminių maisto priedų savo virtuvėje nenaudojame. Pavyzdžiui, kalbat apie cepelinus, jie gaminami pagal mūsų pačių sukurtą receptą. Tobulinome jį septynerius metus, kol galiausiai esame patenkinti ir patys“, – kalbėjo D.Paulauskas.

Informacija paimta iš: urmas.net

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Panašūs straipsniai:

Japonijoje pristatyti Lietuvos energetikos sprendimai

2025-05-16

„Katarsis“ pateko į „Eurovizijos“ finalą

2025-05-16

Mančesteryje sulaikytas amerikiečių reperis Ch. Brownas

2025-05-15

Hercogienės Meghan populiarumas – vėl žemumose

2025-05-15

Slovėnijos policija tiria, kur dingo Melanios Trump statula

2025-05-15

Trūksta mokytojų

2025-05-15

Kaune dingęs nepilnametis atsirado

2025-05-15

Teismas leido suimti žurnalistą

2025-05-15

Šokio pamokos negalią turintiems žmonėms

2025-05-15

Gera žinia pirmąjį būstą planuojantiems

2025-05-15

Svarstoma atleisti dalį šauktinių nuo PSD įmokų

2025-05-15

Prezidento žmona apie kovą su vėžiu

2025-05-15

Netoniuose klesti bendrystė

2025-05-15

Kauniečiai sukūrė priešo aptikimo įrankį

2025-05-15

Kaunas kviečia į gimtadienį

2025-05-15

Komiška kova su klimato kaitos neigimu

2025-05-15

Žingsniai vaikams: koja kojon dėl gabių vaikų ateities

2025-05-14

Rusijos agresijos prieš Ukrainą naujienos

2025-05-14

 Vilnius: Lietuvos sostinė ar Minsko priemiestis?

2025-05-14

Nepastovūs orai – iššūkis ūkininkams

2025-05-14

Kaune nuskambėjo „Tramtatulis“

2025-05-13

Eurovizijoje bus balsuojama kitaip

2025-05-13

Prezidentas pasveikino naują Kanados vadovą

2025-05-13

Keisis pensijų sistema? (papildyta)

2025-05-13

Kauno rajonas bėgs

2025-05-13

Vairuojant viršijamas greitis ir girtaujama

2025-05-12
autobusai

Keisis Kauno priemiesčio autobusų maršrutai

2025-05-12

Dažnėja gaisrų sąvartynuose

2025-05-12

Viceministrė A. Putk šaukiasi išsilavinusio jaunimo

2025-05-12

Paaiškėjo, kur vyks Eurobasket 2029 finalinės kovos

2025-05-12

UAB “Kauniečiams”
Įmonės kodas: 307072731
PVM mokėtojo kodas: LT100017557011
Banko sąskaitos nr.: LT717044090113506715

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Pranešk naujieną!

Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.

Pasidalinti žinia

Copyright © 2025 Kauniečiams kasdienės naujienos