Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Video
  • Renginiai
  • Grupės
  • Apklausos
  • Horoskopai
Menu Close
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Kriminalai
    • Sportas
    • Video
  • Sportas
  • Horoskopai
  • Renginiai
  • Apklausos
  • Grupės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Lietuvoje populiarėja savitarnos valgyklos: maistą susirenka kaip „Lego“

  • 2019-08-22
  • Arturas Slepkovas
  • Maistas
Dalinkitės

Lietuvoje renesansą išgyvena savitarnos valgyklos: jų sparčiai daugėja tiek kurortuose, tiek didmiesčiuose. Nors atrodytų, kad jas renkasi tie, kurie ieško kur papietauti pigiau, tačiau tai – tik dalis tiesos.

Atsirado daugiau pinigų ir žinių

„Valgyklų daug buvo sovietmečiu, tačiau keičiantis santvarkoms didelė dalis jų neišsilaikė. O likusios priminė ne itin smagius laikus arba tiesiog neatitiko daugelio žmonių lūkesčių dėl nusidėvėjusios įrangos ar nepakankamai kokybiško maisto. Todėl buvo ne itin populiarios.

Tačiau pati savitarnos valgyklos koncepcija tikrai yra patogi dirbančiam žmogui, norinčiam greitai pavalgyti šilto ir pakankamai kokybiško maisto. Todėl atsiradus daugiau pinigų investicijoms į modernias maisto gamybos, laikymo ir klientų aptarnavimo technologijas, sukaupus žinių apie tokio verslo pavyzdžius Vakarų Europoje, pas mus prieš keletą metų vėl imta atidaryti nemažai tokių maitinimo įstaigų.

Ir jos, panašu, visai sėkmingai gyvuoja ir yra vertinamos klientų“, – apie naujos tendencijos priežastis pasakojo verslo plėtros klausimais konsultuojančios bendrovės „AG Consulting“ atstovas Andrius Ščerbavičius.

Vilioja galimybė rinktis

Valgyklų mėgėju prisistatantis kaunietis Jonas Palys yra aplankęs daugelį ne tik Kauno, tačiau ir Lietuvos valgyklų.

„Valgykloje gerai tai, kad susirenki maisto produktus kaip „Lego“. Aišku, ir čia būna skirtingi variantai ir kai kurios to nedaro. Bet yra tokių, kur, jei nori kotleto su grikiais, tai gauni su grikiais, nori su bulvių koše – gauni su bulvių koše. Nėra tokios procedūros, kaip kavinėje: užsisakai ir lauki“, – sakė J.Palys.

Savitarnos valgyklas, pasak pašnekovo, pietų pertraukai renkasi tie, kurie nemėgsta maisto kaip „procedūros“.

„Man, pavyzdžiui, maisto valgymas trumpina gyvenimą. Reikia pavalgyti greitai ir pamiršti“, – kalbėjo J.Palys.

Tačiau jei savitarnos valgykloje padėklą „konstruoji“ pats, kaina gali išaugti ir, pavyzdžiui, iki penkių eurų, kai tuo tarpu paprastoje kavinėje dienos pietus galima užsisakyti už pusketvirto-keturis eurus. Todėl, J.Palio nuomone, vis tik kaina nėra pagrindinis rodiklis, kuris traukia žmones čia užsukti.

Svarbiausia – greitis

Paliui pritaria ir kavinės-valgyklos „Kolegos“ vadovas Dainius Paulauskas. Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ esančios maitinimo įstaigos darbo principas yra operatyvumas.

„Pas mus yra valgyklos tipas, kai eini su padėklu palei eilę patiekalų ir sakai aptarnaujančiai darbuotojai ko nori – taip žmogus pats yra savo lėkštės šeimininkas.

Viskas yra greityje ir aptarnavimo laikas yra pagrindinis mūsų darbo kriterijus. Nuo to laiko, kai žmogus ateina iki tol, kol jis atsisėda valgyti, turi praeiti ne daugiau, nei šešios minutės“, – pasakojo D.Paulauskas.

Tiek Kaune, tiek Ukmergėje maitinimo paslaugas teikiančių kavinių vadovas sako, kad tokiu principu dirba jau daugiau nei 5 metus ir šis sprendimas pasiteisino.

Pietų pertrauka – ne tik pavalgymui

Mažiau laiko valgymui sugaištantis žmogus, dalį pietų pertraukos gali paskirti kitiems reikalams.

„Gal žmogus nori atsipūsti, pavalgęs dar ramiai kur nors išgerti arbatos, kam nors paskambinti, pasišnekučiuoti su kolega, nupirkti žmonai dovaną ar pagaliau – ramiai pabūti pats su savimi“, – svarstė pašnekovas.

Pietų kaina, sako D.Paulauskas, nėra itin svarbi, jei ji, žinoma, proto ribose. Tačiau greitus pietus mėgstantys žmonės vertina ir kokybę, todėl tai – antras svarbus kriterijus.

„Todėl mūsų maistas – kaip namuose. Pavyzdžiui, jei šaltibarščiai yra per tiršti, mes į juos pilame ne vandenį, o tikrą kefyrą ar pieną. Pomidorus ne šiaip pjaustom, o iš vakaro marinuojame. Sriubai sultinį verdame patys, o ne naudojame buljoną kubeliuose.

Cheminių maisto priedų savo virtuvėje nenaudojame. Pavyzdžiui, kalbat apie cepelinus, jie gaminami pagal mūsų pačių sukurtą receptą. Tobulinome jį septynerius metus, kol galiausiai esame patenkinti ir patys“, – kalbėjo D.Paulauskas.

Informacija paimta iš: urmas.net

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Panašūs straipsniai:

D. Motiejūno klubas nusileido Eurolygos lyderiui, o lietuvių klubų dvikovą laimėjo “Baskonia”

2023-02-04

Ž. Obradovičius paaiškino, kodėl po rungtynių pasveikino K. Maksvytį

2023-02-04

„Žalgirio“ bėdas vardijęs K. Maksvytis: „Nepamaišytų viena kita laisva diena“

2023-02-03

„Žalgiris“ Belgrado krepšininkams priešinosi vieną kėlinį

2023-02-03

Naujuoju „Hegelmann“ moterų futbolo komandos treneriu tapo T. Miliauskas

2023-02-03

Daviso taurė: starte – dvi įtikinamos lietuvių pergalės

2023-02-03

„Laisvės kovų ir rezistencijos įamžinimas turi būti valstybės prioritetas“

2023-02-03

Ypatingas įvertinimas: Buzelis – kandidatas laimėti LeBrono ir Kobes gautą apdovanojimą

2023-02-03

Veiklą atnaujino Zapyškio medicinos punktas

2023-02-03

Dariaus ir Girėno stadionui oficialiai suteikta UEFA 4-oji kategorija

2023-02-03

Konstitucinis Teismas penktadieniais ilsisi?

2023-02-03

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė susitiko su Tarptautinio paralimpinio komiteto vadovu

2023-02-03

Vietos plėtrai skirtas finansinis instrumentas padėtų spartinti ES investicijų pradžią

2023-02-03

Domantas Sabonis nominuotas mėnesio MVP titului

2023-02-03

Teismui perduota byla dėl bandymo pernešti kvaišalus ir telefonus kaliniams

2023-02-03

Startuoja bilietų prekyba į Optibet LFF supertaurės rungtynes

2023-02-03

Fantastika: Ąžuolas Tubelis NCAA rungtynėse įmetė 40 taškų

2023-02-03

Nerimas Dalase: su J. Valančiūnu NBA rungtynėse susidūręs L. Dončičius patyrė traumą

2023-02-03

Domantas Sabonis trečią kartą išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes

2023-02-03

Naudingai žaidęs R. Jokubaitis svariai prisidėjo prie “Barcelona” krepšininkų pergalės Eurolygoje

2023-02-03

„Kaunas City“ ledo ritulininkai pirmą kartą šiame sezone nugalėjo „7bet-Hockey Punks“ komandą (VIDEO)

2023-02-02

„Žalgirio-2“ krepšininkai nesėkmių ruožą NKL nutraukė mače su „Šilute“

2023-02-02

Daviso taurė: pirmojo taško lietuviams sieks Ričardas Berankis

2023-02-02

Lietuvos vaikinų U21 rinktinė sužinojo varžovus Europos čempionato atrankoje

2023-02-02

Lietuvos moterų rinktinės vyr. treneris: „Liko du lemiami mūšiai”

2023-02-02

Naujoji Lietuvos dziudo federacijos vadovė iššūkių nebijo

2023-02-02

Nedėkingą tvarkaraštį išskyręs Kazys Maksvytis: „Dabar jau visos rungtynės yra svarbios“ (VIDEO)

2023-02-02

Kauno centre gegužės pabaigoje atsiras nauja daugiaaukštė automobilių aikštelė (video)

2023-02-02

Daina Gudzinevičiūtė susitiko su Ukrainos NOK vadovu: „Turime daryti viską, kad rusai ir baltarusiai į Paryžiaus žaidynes nepatektų“

2023-02-02

Naujasis Lietuvos futbolo rinktinės treneris E. Jankauskas: „Manau, kad šis iššūkis yra didžiausias mano gyvenime“

2023-02-02




Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.


Pasidalinti žinia

Rekvizitai

UAB “Informacinis centras”
Įmonės kodas: 305930633
PVM mokėtojo kodas: LT100014557711
Banko sąskaita: LT897044090102522014

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Copyright © 2023 Kauniečiams kasdienės naujienos

wpDiscuz