Kanapių aliejus vaistinėse puikuojasi vis dažniau. Tai tampa itin populiaria priemone, visokeriopai padedančia mūsų organizmui. Nors daugelis asmenų greičiausiai jau yra girdėję apie šį aliejų, kai kurie vis dar žvelgia į jį skeptiškai. Dėl šios priežasties, šiandien aptarsime kanapių aliejaus naudą ir kaip tai veikia mūsų organizmą?
Kanapių aliejus ir omega rūgštys
Įprastai šis aliejus yra spaudžiamas iš kanapių sėklų, kurios savyje turi daug omega rūgščių. Šios rūgštys mūsų organizmui yra be galo naudingos: jos padeda odai, kraujotakai, imunitetui. Pradėkime nuo to, jog omega rūgštys maitina bei drėkina odą, taipogi, stiprina nagus. Svarbu paminėti, jog šios rūgštys prisideda ir prie žarnyno mikrofloros reguliavimo, padidina kūno atsparumą ligoms. Taipogi, omega rūgščių balansas mažina kraujo spaudimą, padeda apsisaugoti nuo infarkto. Nepamirškime ir cholesterolio, kurio kiekį šios rūgštys padeda sumažinti. Tad, jei nuolat su juo kovojate – būtinai išbandykite kanapių aliejų.
Gama-linoleno nauda
Kanapių sėklose gausu ir gama-linoleno rūgšties, kuri taipogi daro itin teigiamą poveikį mūsų organizmui. Ši rūgštis pagelbėja plaukams bei galvos odai. Taipogi, ji stipriai prisideda prie aknės gydymo. Nepamirškime ir sąnarių skausmo, mat šios rūgštys prisideda prie uždegimų slopinimo. Visgi, bene pats svarbiausias dalykas, kurį svarbu paminėti – tai hormonų pusiausvyra. Gama-linoleno rūgštys palaiko jų balansą, todėl tai ženkliai sumažins PMS bei menopauzės simptomus.
Kur naudoti kanapių aliejų?
Nors kanapių aliejus turi itin daug teigiamų savybių, visgi, pirmą kartą apie jį išgirdę gali neįsivaizduoti, kur ir kaip tiksliai šį naudoti. Tai, iš esmės, priklauso ir nuo Jūsų poreikių bei tikslų. Jeigu norite pagerinti veido bei kūno odą, tuomet tepkite šį aliejų kaip drėkinamąją priemonę. Visgi, kanapių aliejus vaistinėse įprastai yra perkamas siekiant stiprinti imunitetą ar palaikyti hormonų pusiausvyrą. Tačiau, nepamirškite, jog šio produkto galite įsigyti ir maisto ruošimui – jis puikiai tiks salotoms, įvairiems kokteiliams ar sriuboms pagardinti. Svarbiausia, negaminkite maisto aukštoje temperatūroje arba rinkitės šį aliejų panaudoti kitokiu pavidalu.