Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Finansai
  • Kriminalai
  • Gyvenimas
  • Sportas
  • Video
  • Apklausos
Menu Close
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Finansai
    • Kriminalai
    • Gyvenimas
    • Sportas
    • Video
    • Apklausos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Socialinius tinklus sužavėjęs avižinis apkepas: sveikiems, lengviems ir skaniems savaitgalio pusryčiams

  • 2021-04-28
  • Kaunieciams.lt
  • Maistas, Naujienos

Sveika, greitai paruošiama ir be galo skani maistingų savaitgalio pusryčių alternatyva. Taip vadinamas tikra socialinių tinklų sensacija pasaulyje tapęs avižinis apkepas, kuris jau spėjo užkariauti ir lietuvių virtuves. Tai neturėtų kelti nuostabos, nes šis patiekalas be visų minėtų privalumų puikiai tinka ir netoleruojantiems gliuteno, kurie taip pat kartkartėmis nori pasilepinti saldžiais savaitgalio pusryčiais. Ta proga lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertai dalijasi šio skanėsto receptu.

Avižos – tikras supermaistas

Tai, jog lietuviai per pandemiją pradėjo valgyti sveikiau, pastebi  „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. Todėl, jos teigimu, avižinis apkepas, kuriame kvietinius miltus keičia daug maistingesnės avižos, puikiai atitinka dabartinius mitybos įpročius bei tendencijas.

„Neseniai vykdyta „Maximos“ lojalių klientų apklausa parodė, jog daugiau nei trečdalis mūsų pirkėjų per karantiną ėmė labiau rūpintis savo sveikata ir pradėjo maitintis sveikiau. Šiandien lietuviai ieško ne tik geriausių kainų, bet ir nori būti tikri dėl tinkamos sudėties bei aukščiausios produktų kokybės. Todėl mūsų prioritetas yra patenkinti klientų lūkesčius ir pasiūlyti jiems platų, kokybišką bei įvairius poreikius atitinkantį prekių asortimentą, tarp kurių gausu ir grūdinių kultūrų produkcijos“, – sako E. Dapkienė.

Savo ruožtu „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė antrina – didėjantis noras rūpintis savimi pirmiausia turėtų atsispindėti kiekvieno virtuvėje. Anot jos, būtent čia prasideda sveikesnis gyvenimas, nes subalansuota mityba yra geros sveikatos, energijos bei puikios nuotaikos pagrindas.

„Šis avižinis apkepas gali nustebinti kiekvieną, kuris šiuo metu virtuvėje ne tik stokoja įkvėpimo, bet ir nuolat ieško sveikų receptų idėjų. Jis gaminamas iš avižų, kuriose yra gausu skaidulinių medžiagų bei B grupės vitaminų, svarbių smegenų bei nervų sistemos funkcijoms. Avižos kartu reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, mažindamos riziką susirgti diabetu, todėl ne veltui šio apkepo gamybai rekomenduojama naudoti ne cukrų, o klevų sirupą, kuris yra natūralesnė ir sveikesnė alternatyva“, – pataria B. Baratinskaitė.

Be to, maisto gamybos ekspertė priduria, jog šis patiekalas yra kepamas orkaitėje, o ne keptuvėje, todėl jo gamybai nenaudojami riebalai. Anot jos, avižinis apkepas – tarsi vienas didžiulis blynas, kurio užteks visai šeimai, o jei joje yra netoleruojančių gliuteno, mėgautis valgiu bus galima drąsiai ir be rūpesčių.

Ta proga maisto gamybos ekspertė dalijasi avižinio apkepo receptu, kuris užtikrins saldžius, tačiau taip pat sveikus pusryčius, puikiai tinkančius savaitgaliui.

Avižinio apkepo receptas, kuriam abejingų neliks

Reikės: 2 puodelių avižų, arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos ir maltos vanilės, 2 kiaušinių, puodelio pieno, 3 arbatinių šaukštų klevų sirupo.

Visus turimus produktus sudėkite į trintuvą ir suplakite iki vientisos masės. Ją supilkite į kepimo popieriumi ištiestą gilią skardą, pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 20–25 minutes, kol gražiai apskrus. Tuomet apkepą išimkite, sudėkite į lėkštes ir ragaukite.

„Norint, jog avižinis apkepas būtų dar skanesnis, jį siūlyčiau patiekti su graikišku jogurtu, pagardintu pasirinktomis trintomis uogomis. Taip pat išties nustebinti gali ant viršaus užteptas riešutų sviestas kartu su uogiene. Šis avižinis apkepas yra atviras pačioms netikėčiausioms kulinarinėms idėjoms ir eksperimentams, tačiau vienas jo bruožas yra nepakeičiamas – tai nuostabus skonis, kuris sužavėjo viso pasaulio smaližius“, – šypsosi B. Baratinskaitė.

 

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Panašūs straipsniai:

„Džiaukis” skleidžiamas džiugesys tęsiasi 25 metus

2025-05-11

Paštas keičiasi

2025-05-11

Virš 200 tūkstančių žmonių sveikatai – pavojus

2025-05-11

„Manosios avys klauso mano balso“ (Jn 10, 27) – 4 Velykų sekmadienis

2025-05-11

PASAULINĖ MALDOS UŽ DVASINIUS PAŠAUKIMUS DIENA

2025-05-11
Ukraina

„Telia“ dovanoja 2200 įrenginių Ukrainai

2025-05-10

LSMU ir Kauno klinikose lankėsi premjeras

2025-05-10

Signalas Maskvai – JAV vėliava šalia mūsų karinių dalinių

2025-05-10

Lietuvoje vienuoliktą kartą vyksta „Moterų ralis“

2025-05-10

Kauno Ąžuolyne naikins spygliuotas tvoras?

2025-05-10

Stasys Buškevičius. Kauno veido paieškos

2025-05-10
Vaidotas Rimeikis

Pirmąjį metų ketvirtį „Inbank“ pelnas augo

2025-05-10

Dėka Kauno klinikų gydytojų Milda vėl mato pasaulį

2025-05-10

Vilkijoje vyko savivaldybės lygio civilinės saugos pratybos

2025-05-10

Prezidentas pasveikino naująjį popiežių Leoną XIV

2025-05-09
Jaunius Kelpšas

Amerikos lietuvių kunigas: džiaugiamės išrinktu Popiežiumi

2025-05-09

Dariaus ir Girėno sekėjai? Sklandytuvu?

2025-05-09

Istorinių automobilių gerbėjai džiugins Aukštaitiją

2025-05-09

Prasideda pavasarinė „Maisto banko“ akcija

2025-05-09

„Akropolis Group“ žaliųjų obligacijų viešo siūlymo rezultatai

2025-05-09

Popiežiumi pirmą kartą paskelbtas amerikietis

2025-05-09

Kaunas jungs maistą ir kultūrą

2025-05-08

Policijai įdomu – kas pasisavino kvepalus?

2025-05-08
grotos

Teisman Kaune perduos galimą žudiką

2025-05-08

Kaune „Tramtatulis“ visiems ruošiasi duoti garo

2025-05-08

Apdovanoti „Atliekų kultūros“ egzamino dalyviai

2025-05-08

Ieškomas savininkas

2025-05-08

2025-05-08

Popiežiaus rinkimai nebaigti (papildyta)

2025-05-08

Pokyčiai Kauno rajono švietime

2025-05-08

UAB “Kauniečiams”
Įmonės kodas: 307072731
PVM mokėtojo kodas: LT100017557011
Banko sąskaitos nr.: LT717044090113506715

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Pranešk naujieną!

Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.

Pasidalinti žinia

Copyright © 2025 Kauniečiams kasdienės naujienos