Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Video
  • Renginiai
  • Grupės
  • Apklausos
  • Horoskopai
Menu Close
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Kriminalai
    • Sportas
    • Video
  • Renginiai
  • Grupės
  • Apklausa
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Tai ko nerašo keksiukų receptuose – praktiški patarimai

  • 2021-06-09
  • Tomas Rimkus
  • Maistas
Dalinkitės

Kas gali atsispirti gardžiam, ką tik iš orkaitės ištrauktam keksiukui? Malonus aromatas pasklinda po namus, o gomurį užlieja nuostabi aksominio keksiuko skonių simfonija. Tiesiog idealu! Tačiau iki to idealaus keksiukų patekimo ant desertų stalo yra ilgas kelias. Ir yra keletas niuansų, kurie užtikrina gerą kepinio skonį bei išvaizdžią tekstūrą. Dalinamės keliais praktiškais patarimais, ką daryti, kad keksiukai visada pavyktų.

Šlapius ir sausus ingredientus sumaišykite atskirai

Permaišyta keksiukų tešla nėra gerai, todėl šlapius ir sausus ingredientus reikia sumaišyti atskirai. Ypač gerai reikia išmaišyti sausus. Tuomet lėtai maišant supilkite sausą mišinį į dubenį su drėgnais ingredientais ir kelis kart pamaišykite, kad mišinys susijungtų. Maišant sausus su šlapiais ingredientais nereikia persistengti, nereikia plakti ar plakti mikseriu. Reikalingas grubus susijungimas, kad sausi ingredientai sudrėktų. Galutinis rezultatas turi būti standus, kiek miltuotas ir kietas. Atsispirkite pagundai išplakti tokį mišinį.

Naudokite popierines keksiukų formeles ilgesniam šviežumui išlaikyti

Kepant keksiukus galima dėti į paprastą metalinę formą ištepus ją riebalais, arba dėti į silikoninę formą. Arba metalinę formą iškloti popierinėmis formelėmis. Pastarasis variantas yra puikus, jei kepama didesnis kiekis keksiukų ir neplanuojama jų suvalgyti iš karto. Popierinėje formelėje įsitaisęs iškeptas keksiukas išsilaiko ilgiau šviežias, nesudžiūva.

Neperpildykite formos

Jei norite, jog keksiukai dailiai iškiltų ir susidarytų dailios apvalios „kepuraitės“, neperpildykite formos. Užpildykite ¾ keksiukų formos tūrio. Jei užpildysite iki viršaus, kildamas keksiukas išsilies ir bus panašesnis į grybą, nei į keksiuką.

Patogesniam keksiuko formos užpildymui, galite paimti ledų šaukštą. Tai patogus įrankis dėti paruoštą masę į formelę nesukuriant betvarkės virtuvėje. Tuo pačiu vienas įrankis leis paprasčiau išmatuoti tešlos masę, taip formuojant idealiai vienodus keksiukus.

Jei pagal receptą keksiuko tešla yra skystesnė, galite naudoti ir konditerinį švirkštą. Bet kokiu atveju, jūsų tikslas yra dirbti virtuvėje kuo švariau ir užpildyti formeles po lygiai.

Pagardinimas ant viršaus

Jei nenorite vargti su glajumi ant keksiuko, tuomet galite tiesiog ant viršaus pabarstyti smulkintų riešutų, spalvotų pabarstukų tortų dekoravimui, kokoso ar migdolų drožlių. Keksiukų masei kaistant ir kylant į viršų, viskas ką užbarstėte ant viršaus bus apgaubta kylančio keksiuko ir gražiai pasidengs visas viršus. Atrodys nuostabiai, pagyvins skonį ir nereikės papildomai ruošti glajaus.

Idealus laikas traukti ant stalo

Laikas, kuomet iškepti keksiukai yra traukiami iš formos yra labai svarbus. Kai keksiukai iškepa, ištraukite formą iš orkaitės ir palikite ant stalo 3 minutėms. Tai ypač svarbu keksiukams, kurie yra be popierinės formelės. Pabandžius traukti labai karštus, tikėtina jie praras formą, subyrės. Tačiau jei paliksite ilgiau nei 5 minutes, jie vėsdami kepimo formoje pasidarys drėgni ir sudribę.

Skamba kaip rimta idealių keksiukų formulė, bet specialistai teigia, jog tai veikia. Todėl ištraukus iš orkaitės, neanksčiau kaip po 3 minučių, bet ne ilgiau kaip po 5 minučių perkelkite keksiukus ant grotelių. Valgykite po kelių minučių, dar šiltus, bet jau nekarštus. Arba galite valgyti ir atvėsusius.

Nesuvalgėte? Užšaldykite!

Keksiukus lengvai galima užšaldyti, jei nesuvalgėte iš karto. Įdėkite į šaldymo indą, užšaldykite, o panorėjus atšildykite, įdėkite kelioms minutėms į orkaitę ir štai turite keksiuką prie kavos.

Tikimės šie keksiukų kepimo patarimai bus naudingi ir kitą padės sukurti šedevrą virtuvėje.

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Panašūs straipsniai:

Europos čempionato starte – triuškinantis jaunučių revanšas prancūzams

2022-08-12

„Hegelmann“ futbolininkai nepasigailėjo telšiškių ir susigrąžino A lygos lyderio poziciją

2022-08-12

Ilgąjį Žolinės savaitgalį Kaune vainikuos 3×3 krepšinio lygos finišas

2022-08-12

V. Landsbergis užsikrėtė koronavirusu

2022-08-12

Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova – Europos čempionato finale

2022-08-12

Bronza! A.Šidlauskas Europos plaukimo čempionate finišavo trečias

2022-08-12

Kinija nutraukia ryšius su Lietuva susisiekimo srityje

2022-08-12

Į Europos paplūdimio tinklinio čempionatą Lietuvos poros vyksta neslėpdamos ambicijų

2022-08-12

Aiškėja, kaip atrodys Nemuno salą ir Aleksotą sujungsiantis tiltas

2022-08-12

Vietas Europos irklavimo čempionato finaluose užsitikrino dvi Lietuvos įgulos

2022-08-12

Buvęs diplomatas: ši krizė naudinga tik Rusijai (video)

2022-08-12

Cavanaugh debiutas: paskelbtas JAV rinktinės dvyliktukas

2022-08-12

Kotrynai Teterevkovai ir Rūtai Meilutytei Europos čempionatas prasidėjo sėkmingai

2022-08-12

Justina Mikulskytė pateko į ITF serijos teniso turnyro Estijoje vienetų varžybų ketvirtfinalį

2022-08-12

Opozicijos susitelkimas atstatydinti ministrams – neįmanomas, sako R. Karbauskis

2022-08-12

„Žalgirio“ krepšininkai pasirinko marškinėlių numerius

2022-08-12

Sveikatos apsaugos sistemoje tęsiasi karjeristų mūšiai ir intrigos

2022-08-12

Vokietijos kancleris ragina dujotiekiu sujungti Europos pietus ir centrinę dalį

2022-08-12
Kauno vaizdas

Kaune tęsiasi bangavimas nekilnojamojo turto rinkoje. Atsigauna biurų nuoma

2022-08-12

Dziudo – geriausia sporto šaka vaikams

2022-08-12

Justė Jocytė išvedė Lietuvos merginas į Europos aštuoniolikmečių čempionato pusfinalį

2022-08-12

Lietuvos irkluotojai sėkmingai pradėjo Europos čempionatą

2022-08-12

Laurynas Birutis paliko rinktinę

2022-08-11

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antrąsyk sutriuškino suomius

2022-08-11

Plaukikas Andrius Šidlauskas – Europos čempionato finale

2022-08-11

Lietuvos sprinteriai Europos treko čempionate – devinti

2022-08-11

Lietuvos beisbolininkams namų sienos nepadėjo patekti į Europos jaunimo čempionatą

2022-08-11

Akademinio ir verslo pasaulio lyderius Kaune suvienys jau 20-oji BMDA konferencija

2022-08-11

Buvusi vyriausioji šalies epidemiologė klastojo dokumentus?

2022-08-11

Andrius Šidlauskas – Europos čempionato pusfinalyje, vyrų estafetė gerino šalies rekordą

2022-08-11



Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.

Pasidalinti žinia

Rekvizitai

UAB “Informacinis centras”
Įmonės kodas: 305930633
PVM mokėtojo kodas: LT100014557711
Banko sąskaita: LT897044090102522014

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Copyright © 2022 Kauniečiams kasdienės naujienos