Savaitgalį Prienuose ant Nemuno kranto duris atvėrė naujas traukos centras – gastrobaras „Teka teka“.
Pasak gastrobaro įkūrėjos Ramunės Šyvokienės, pakrantėje norėjosi gyvybės, tad ėmėsi įgyvendinti kadaise gimusią idėją.
„Prieš 3 metus plaukiojome laiveliu Nemunu ir besigrožint pakrantėmis kilo idėja, kad būtų smagu ne tik pasiplaukioti, bet turėti tikslą kur nuplaukti. Mintis niekur nedingo, tad taip ir pasiryžau atidaryti gastrobarą, kur būtų kur prisėsti, pavalgyti ar koncerto paklausyti“, – pasakojo Jessicos Shy mama R. Šyvokienė.
Galima atplaukti laivu
Vaikystę praleidusi Birštone Ramunė prisiminė, kad anuomet būdavo galima persikelti į kitą Nemuno krantą, kur net nuo pokario laikų vykdavo šokiai. Tad ir dabar norėjosi atgaivinti krantus.
„Kavinę atidarėme norėdami ir turizmą paskatinti Prienuose. Čia galima ne tik automobiliu ar dviračiais atvykti, bet ir laivu iš Birštono atplaukti. Laivas „Algirdas“ turi numatytus maršrutus, o prieplauka visai šalia. – sakė R. Šyvokienė. – Gastrobaras bus ta vieta, kur tiek vietiniai, tiek turistai galės smagiai leisti laiką. Jau dabar esame numatę keletą įvairaus stiliaus renginių ir sieksime, kad dauguma jų būtų nemokami.“
Anot „Teka teka“ įkūrėjos, vietovė gan istorinė, čia anuomet kūrėsi ir svečių šalių didikai. XVII amžiuje netoliese stovėjo Gotardo V. Butlerio pastatyta pilis, kurią atsitraukdami sunaikino švedai. Tad atvykdami svečiai ne tik paragaus gastrobare siūlomų patiekalų, bet galės susipažinti ir su Prienų istorija.
Čia bus griliaus patiekalų, salotų ar picų, o kiekvieną savaitę meniu papildys ir nuolat besikeičiantys nauji skoniai.
Atidaryme – žinomi veidai
Gastrobaro atidarymo šventė prasidėjo Birštone, iš kur renginio dalyviai Nemuno kruizu „Algirdas“ pajudėjo Prienų link.
Į atidarymo šventę atvyko ne tik gastrobaro įkūrėjos Ramunės Šyvokienė dukra Jessica Shy, bet ir dainininkė Augustė Nombeko, kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius, prodiuseris Linas Strockis. Vakaro muzika rūpinosi Jonas Nainys-Jovani.
Atidaryme dalyvavęs Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas džiaugėsi, kad gastrobaras įkurtas būtent čia. Anot jo, dažnai kalbėta, kad Prienų ir Birštono sinergijos stiprinimas atveria naujas galimybes tiek miestų gyventojams, tiek turistams.
„Gastrobaras – šeimos verslas, tad kviečiame ne tik į kulinarinę kelionę, bet ir Prienų krašto pažinimą“, – akcentavo „Teka teka“ įkūrėja R. Šyvokienė.
Organizatorių nuotr.