Paskutiniu metu šios salotos tapo mano kassavaitiniu patiekalu. Pagaminti labai nesudėtinga, o skonis super geras. Gal ir sunku suvokti kaip žuvies padažas, kalendra ar čili pipirai gali derėti su greipfrutu, tačiau patikėkite – dar ir kaip dera!
Azijietiškos salotos su pomelo greipfrutu
Pasiruošimas
10 mins
Kepimo trukmė
5 mins
Egzotiškos ir labai skanios salotos su greipfrutu.
Pamaitins: 2
Ingredientai
- 1 pomelo greipfrutas
- šviežia mėta
- šviežia kalendra
- šviežias bazilikas
- 1 raudonas svogūnas
- 2 šaukštai rudo cukraus
- 3 šaukštai žuvies padažo
- 1,5 laimo sultys
- 1 nedidelis čili
- 4 šaukštai kokoso drožlių
Gamybos eiga
- Pasigaminame padažą. Inde sumaišome cukrų su laimo sultimis, žuvies padažu ir smulkintu čiliuku.
- Sausoje keptuvėje pakepame kokoso drožles, kol paruduoja.
- Pomelo greipfrutą nulupame, išlukštename segmentus iš odos ir suplėšome nedideliais gabalėliais.
- Inde sumaišome smulkintas žoleles, juostelėmis pjaustytas daržoves, greipfruto gabalėlius su padažu ir skrudintomis kokoso drožlėmis, viską gerai išmaišome.
Patarimai
Priklausomai nuo jūsų šaldytuvo turinio šias salotas galima papildyti ir kitomis daržovėmis: morka, agurku, paprika, svogūnų laiškais, žirnių ankštimis bei virtomis ar keptomis krevetėmis.
Kviečiu pasekti mane Instagram’e: https://www.instagram.com/maisto.keliones/?hl=en
Turinio autoriaus tinklalapis – https://maistokeliones.lt/azijietiskos-salotos-su-greipfrutu/