Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Video
  • Renginiai
  • Grupės
  • Apklausos
  • Horoskopai
Menu Close
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Kriminalai
    • Sportas
    • Video
  • Sportas
  • Horoskopai
  • Renginiai
  • Apklausos
  • Grupės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Kaune įsikurusi įmonė: duonos rinkoje didėja užkandžių pasiūla

  • 2018-10-30
  • Arturas Slepkovas
  • Naujienos
Dalinkitės

Viena ryškiausių sveikos mitybos tendencijų – sveikatai palankūs užkandžiai – populiarėja ne tik Azijos, Vakarų Europos, bet ir Baltijos šalių rinkose. Kepyklos „Fazer Lietuva“ duomenimis, duonos užkandžiai sparčiai pelno Lietuvos vartotojų pripažinimą, o jų pasiūla lentynose tik didėja. Prieš kiek daugiau nei metus Kaune atidariusi naują duonos užkandžių gamybos liniją, „Fazer Lietuva“ skaičiuoja dvigubai padidėjusius šios produkcijos pardavimus.

Užkandžių segmentas Baltijos šalyse pastaraisiais metais smarkiai augo: remiantis „AC Nielsen“ duomenimis,  lyginant antrąjį 2018 m. ketvirtį su tuo pačiu laikotarpiu 2017 m., Lietuvoje užkandžių kategorija verte augo 6,2 proc. Latvijoje – 5,2 proc., o Estijoje – 3 proc. Lyginant 2017 ir 2016 rezultatus, skaičiai dar didesni – visose Baltijos šalyse užkandžiai verte ūgtelėjo vidutiniškai apie 8 proc.

„Per pastaruosius metus mūsų kepyklos duonos užkandžių pardavimai padidėjo dvigubai, Lietuvoje – 25 procentais. Lietuvoje gamintą produkciją pamėgo ir kitos šalys – šiuo metu eksportuojame į tokias rinkas kaip Rusija, Didžioji Britanija, Airija ir Danija. Be to, duonos užkandžių segmentas yra pakankamai palankus eksportui: šių gaminių galiojimo laikas yra ilgesnis, o skonis tarptautiškesnis, pripažįstamas ir kitose rinkose. Todėl tikimės šioje kategorijoje ir tolimesnio augimo, kadangi tiek Baltijos šalių, tiek kitų rinkų vartotojai vis dažniau renkasi sveikatai palankius užkandžius“, – teigia „Fazer Bakery Baltic“ gamybos ir tiekimo direktorė Zita Petkevičienė.

Didėjanti sveikatai palankių užkandžių paklausa

Remiantis „AC Nielsen“ duomenimis (2018 antras ketvirtis) sveikata tapo svarbiausiu dalyku Lietuvos vartotojams – 31 proc. vartotojų sveikatą nurodė kaip didžiausią rūpestį (angl. concern). Ji pakeitė prieš tai pirmoje pozicijoje dominavusį didėjančių maisto kainų aspektą, kuris šiuo metu lietuviams yra antroje vietoje (29 proc.). Tai daro įtaką ir duonos užkandžių segmento pokyčiams.

„Šiandien vartotojai ne tik teoriškai supranta sveikos gyvensenos svarbą: mūsų įmonės pardavimai rodo, kad žmonės iš tikrųjų renkasi sveikatai palankesnius produktus parduotuvių lentynose. Pastaruoju metu vis labiau keičiasi duonos užkandžių maistinė vertė – juose daugėja baltymų, skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų. Tad sveikatai palankių džiovintos duonos užkandžių paklausa auga. Užkandžius vis dažniau renkamės dėl besikeičiančio gyvenimo tempo, nes žmonės neturi laiko ir nuolat skuba. Be to, įtaką daro didėjantis vieno asmens namų ūkių skaičius“, – sako Z. Petkevičienė.

Dar viena „Fazer Bakery Baltic“ atstovės įvardijama tendencija – vartotojai apie valgomą maistą nori žinoti vis daugiau. Jie siekia išsiaiškinti apie valgomo maisto kilmę ir kaip jis veikia žmogaus organizmą. Todėl ir populiarėja duonos užkandžiai, kurie suteikia papildomą maistinę vertę, ne tik sotumo jausmą. Svarbus tampa ir aiškus produktų ženklinimas bei kokybiškų ir tvarių medžiagų naudojimas gamybos procese.

Užkandžiai – baltymų šaltinis

Anot Z. Petkevičienės, vis populiaresni tampa augalinės kilmės maisto produktai, kuriuose gausu baltymų. „Fazer Bakery Baltic“ kepyklų atstovė prognozuoja, kad dėl šios tendencijos turėtų augti duonos užkandžių, kuriuose gausu baltymų, populiarumas.

„Pastebime, kad vartotojams vis labiau aktualu net iš tokio angliavandenių šaltinio kaip duona gauti kuo daugiau baltymų. Todėl ateityje vis labiau populiarės duonos gaminiai su tokiais baltymų šaltiniais kaip ankštinės daržovės, riešutai ar sėklos. Neseniai pristatėme rinkai naujus duonos užkandžius, kuriuose 38 proc. sudėties sudaro daržovės, todėl šimtas gramų šio produkto turi net 14,2 g baltymų. Taigi, net ir užkandžiaujant vartotojas ieško nebe tik greito energijos ir angliavandenių šaltinio, bet ir baltymų ar skaidulinių medžiagų. Šio produkto pardavimų augimas tokias tendencijas tik patvirtina“, – sako Z. Petkevičienė.

Pernai „Fazer Lietuva“ į kepyklą Kaune investavo 1.7 mln. eurų. Prasiplėtusioje kepykloje pradėjo veikti nauja duonos užkandžių gamybos linija, skirta patenkinti vis didėjantį šių produktų poreikį rinkoje.

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Panašūs straipsniai:

Auksinis taškas: „Monaco“ paguldęs „Žalgiris“ tęsia kovą dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose

2023-03-29

Rekordinis „Ryto“ puolimas nušlavė vos septynis žaidėjus turėjusias „Pieno žvaigždes“

2023-03-29

Pirmą kartą stipriausios TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionato komandos paaiškės Alytuje

2023-03-29

Ričardas Berankis pratęsė pergalių seriją „Challenger Tour” serijos teniso turnyruose Prancūzijoje

2023-03-29

Komandą nuo techninio pralaimėjimo išgelbėję „Cbet“ sirgaliai: „Be Virgio mes neįsivaizduojame savo klubo“

2023-03-29

I.Brazdeikis: „Savų sirgalių energija mums bus labai svarbus faktorius“ (VIDEO)

2023-03-29

U21 futbolo rinktinė kontroliniame mače pralaimėjo „Panevėžiui“

2023-03-29

Iš pataisos namų nuteistasis bandė išgabenti didelį kiekį narkotinių medžiagų

2023-03-29

Lemiamu metu palūžę „Pelicans“ su JV krito prieš NBA čempionus

2023-03-29

Antradienį Eurolygoje pergales šventė visi trys klubai su lietuviais

2023-03-29

Kauno rajonas ir Pietų Moravija plėtos turizmą

2023-03-28

Prestižiniame turnyre Danijoje – imtynininko Manto Knystauto triumfas!

2023-03-28

Ar galima politikai išnaudoti ligonius?

2023-03-28

6 būdai, kaip pratęsti savo telefono tarnavimo laiką

2023-03-28

R. Kurtinaitį „Wolves“ trenerių štabe keičia K. Kemzūra

2023-03-28

Kertinę savaitę pradedantis K. Maksvytis apie M. Jameso situaciją: „Nepavydžiu jų treneriui“

2023-03-28

E. Zubas: „Kai žaidi už Lietuvą – emocijos yra visai kitokios nei žaidžiant klube“

2023-03-28

Prokurorai V. Matijošaičio šeimos sklypų nelies

2023-03-28

D. Sabonis išsiliejo ant R. Goberto, bet „Kings“ dar nepasiekė išsvajoto rezultato

2023-03-28

NBA rungtynėse Portlande – įspūdinga J. Valančiūno kova

2023-03-28

Bendra Kauno mokslininkų ir verslo inovacija – odontologinė įranga, naikinanti virusus

2023-03-28

E. Jankauskas: „Sunkiais momentais komanda parodė charakterį ir pasiaukojimą“

2023-03-28

Būsimieji Lietuvos futbolininkų Europos čempionato atrankoje varžovai patyrė antrą nesėkmę

2023-03-28
VDU nuotr.

Žygiu iš Šiaulių į Kauną įprasmino prof. Stasio Šalkauskio atminimą

2023-03-27

Lemiamą aštuntfinalio serijos dvikovą laimėję “Atleto” krepšininkai pateko į ketvirtfinalį

2023-03-27

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė Atėnuose su graikais sužaidė lygiosiomis

2023-03-27

LKL pirmenybėse – dvi šeimininkų pergalės

2023-03-27

Septyniolikmečių merginų futbolo rinktinė neprilygo bendraamžėms iš Graikijos

2023-03-27

Devyniolikmečių merginų krepšinio rinktinė sužinojo varžoves pasaulio čempionate

2023-03-27

Turi idėją kaip išgelbėti pasaulį? Laikas sužinoti kaip tai padaryti!

2023-03-27




Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.


Pasidalinti žinia

Rekvizitai

UAB “Informacinis centras”
Įmonės kodas: 305930633
PVM mokėtojo kodas: LT100014557711
Banko sąskaita: LT897044090102522014

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Copyright © 2023 Kauniečiams kasdienės naujienos