Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Video
  • Renginiai
  • Grupės
Menu Close
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Kriminalai
    • Sportas
    • Video
  • Renginiai
  • Grupės
Search for:

Prisijungti

Lost your password?

Not Registered? Sign up

Recover Password

Already registered? Signin

Registruotis

  • Date of birth

Already registered? Signin

Beatos Nicholson virtuvėje – sena gera perlinių kruopų košė kitaip

  • 2021-08-17
  • Tomas Rimkus
  • Lietuva
Dalinkitės

Kaune gyvenanti Rancevų šeima priėmė LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėjos Beatos Nicholson mestą kulinarinį iššūkį. Sulaukę dėžės su ingredientais, jie pasidalijo aromatingos perlinių kruopų košės receptu.

Perlines kruopas recepto autoriai verda itin aromatingame, sodraus skonio sultinyje. Tiesa, jie įspėja: „Visi sako, kad prieš verdant kruopas reikia pabrinkinti. Ne, nes visas sultinio skonis, kada kruopa brinks ir virs, liks kruopoje. Jeigu kruopas išbrinkinsite vandenyje ir paskui virsite sultinyje, negausite tokio efekto.“

Perlinių kruopų košę laidos herojai skanina gražgarsčių salotomis su pankoliu ir kriaušėmis. Jas gardina ypatingo skonio suteikiančiu padažu. Išbandykite ir nustebsite, kokia gardi gali būti košė iš paprasčiausių perlinių kruopų!

Aromatingai perlinių kruopų košei reikės:

Prieskonių mišiniui:

kalendrų sėklų,

kvapiųjų pipirų,

juodųjų pipirų,

kmynų,

kuminų,

maltų ožragių sėklų,

gvazdikėlių,

mangų kario prieskonių mišinio,

„Ras el hanout“ prieskonių mišinio,

2 juodojo kardamono ankštys,

Sultiniui:

2–3 kg įvairios mėsos su kaulais,

2–3 obuoliai,

1 datulinė paprika,

5 salierų stiebai,

kalendrų lapelių,

3–4 šaukštai žuvies padažo,

3–4 šaukštai terijakio,

2–3 saujos perlinių kruopų.

Salotoms:

1 greipfruto sulčių,

smulkiai tarkuotos pusės žaliosios citrinos žievelės,

1 šaukštelis medaus,

1 šaukštas pikantiško padažo su gelsvių ekstraktu,

1 šaukštas terijakio,

1 šaukštelis sojų padažo,

pusė pankolio,

3 kriaušės,

sauja gražgarsčių lapelių.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Taip pat skaitykite

Šaltinis: LRT.LT

Panašūs straipsniai:

COVID-19 statistika: 477 nauji atvejai, mirė vienas žmogus

2022-07-02

Kaunas jau planuoja Kalėdas

2022-07-02

Prezidentas G. Nausėda išvyksta į JAV

2022-07-02

KTU tyrėja A. Zabulionė: mėsos analogai – toli gražu ne

2022-07-02

Lietuvos krepšinio rinktinė išplėšė sunkią pergalę Bulgarijoje

2022-07-02

Artimiausius persekiotojus įveikęs „Žalgiris“ iškovojo ketvirtą pergalę paeiliui

2022-07-02

Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.

Pasidalinti žinia

Rekvizitai

UAB “Informacinis centras”
Įmonės kodas: 305930633
PVM mokėtojo kodas: LT100014557711
Banko sąskaita: LT897044090102522014

info@kaunieciams.lt

Copyright © 2022 Kauniečiams kasdienės naujienos

wpDiscuz