Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Video
  • Renginiai
  • Grupės
  • Apklausos
  • Horoskopai
Menu Close
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Kriminalai
    • Sportas
    • Video
  • Sportas
  • Horoskopai
  • Renginiai
  • Apklausos
  • Grupės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Nenuodėmingas Joninių desertas – naminiai avokadų ledai su mėtomis ir braškėmis

  • 2019-06-24
  • Arturas Slepkovas
  • Naujienos
Dalinkitės

Vasara – lengvų desertų ir uogų laikas, o iš parduotuvių į namus vis dažniau parsinešame ledų. Jie ypač gelbėja karštą dieną.

Gali tapti sveiku užkandžiu

Domantė Slapšinskaitė, „But First – Food“ tinklaraščio įkūrėja ir autorė sako, kad vasarą apskritai verta rinktis lengvus, gaivius, greitai pagaminamus bei nekaloringus desertus.

„Šiuo metu mano virtuvėje galima sutikti kokosinę panacotą, šokoladinį avokadų pudingą ar naminius ledus. Pastaruosius gaminu dažnai ir grietinėlę visuomet keičiu augalinės kilmės pienu ar kremu.

Tai ne tik puikus desertas, kuris padeda atsigaivinti per karščius, bet parinkus tinkamus ingredientus, gali tapti sveiku bei maistingu užkandžiu“, – sakė D.Slapšinskaitė.

Ji pataria nebijoti eksperimentuoti: grietinėlę keisti kokosų kremu ar kitokiu augaliniu pienu, baltą cukrų – klevų, agavų sirupu ar medumi, įprastus miltus – sveikesniais avižiniais ar migdolų miltais, naudoti sezonines uogas ir vaisius.

„Net ir su menkomis pastangomis vietoje riebaus ir kaloringo deserto galima pagaminti sveiką, nenuodėmingą bei gaivų desertą“, – tvirtino D.Slapšinskaitė.

Ir papuošimui, ir skoniui

Vasarą, o ypač prieš Joninių šventę, įvairiems desertams reikalingų produktų ieškantys pirkėjai plūsteli į turgų. Čia iš daugybės prekybininkų patogu išsirinkti geriausius vaisius, uogas, be to yra tokios produkcijos, kurios kitur gauti sunkiau.

„Tiek kasdienai, kai karšta, tiek vasaros šventėms perka vaisius, uogas gaiviems gėrimams, desertams. Papuošimui labiausiai tinka mėlynės, šilauogės. Jos, net ir trintos, suteikia įdomią spalvą, jei, tarkim, dedamos į kokį pienišką desertą, kremą.

Avietės gerai tuo, kad suteikia dar ir išraiškingą skonį, o braškės irgi tinka ir papuošimui, ir skoniui“, – sakė Aurelijus, prekiaujantis prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje.

Tuo tarpu sveriamus pieno produktus šiame turguje parduodanti Nina pasakojo, kad toks pardavimo būdas suteikia virtuvėje eksperimentuoti mėgstantiems žmonėms daugiau laisvės.

„Perkant sveriamą pasukų varškę, jogurtą, sūrelių masę, ar paprastos varškės masę, galima patogiau įsigyti didesnį jų kiekį. Be to, taip ir gerokai pigiau.

Eksperimentuoja žmonės daug, dalinasi ir su manimi receptais, ir aš patariu, ką žinau, ką iš kitų išgirstu. Galima ir šaldyti formelėse, ir sluoksniuoti, pridedant uogų ar kitokių priedų. Taip pat tinka įdėti želatinos, uogomis papuošti ar į patį desertą įmaišyti – bus ir gaivu, ir skanu, ir gražu“, – aiškino Centrinio Kauno turgaus prekybininkė.

Desertas Joninėms – ledai

D.Slapšinskaitė Joninėms siūlo pasigaminti avokadų – mėtų ledų su braškėmis ar kitomis uogomis.

4-5 porcijoms reikės:

3 prinokusių avokadų;

150 ml kokosų pieno (kuo riebesnis, tuo geriau);

3 valgomųjų šaukštų skysto medaus (klevų, agavų sirupo ar kitokio saldiklio);

pusės citrinos sulčių;

vienos saujos mėtų;

žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga:

Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir triname iki vientisos masės. Jei trūksta saldumo ar rūgštumo, papildomai dedame medaus ar citrinos sulčių.

Imame indą (forma nėra svarbi: jei darote didesnį kiekį, puikiai tiks pailga kepimo forma, bet jei mažesnį – bus labai gerai ir paprastas dubenėlis), jį išklojame kepimo popieriumi ir pilame gautą ledų masę, paviršių išlyginame.

Dedame į šaldiklį, laikome mažiausiai 4–5 valandas. Prieš valgydami išimame iš šaldiklio ir leidžiame atšilti bent 15–20 minučių.

Valgome vienus arba su braškėms, trešnėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis, vaisiais, gardiname medumi.

urmas.net informacija

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Panašūs straipsniai:

Turi idėją kaip išgelbėti pasaulį? Laikas sužinoti kaip tai padaryti!

2023-03-27

Pypliai: belaukiant paukščių pakaunėje (foto)

2023-03-27

„Žalgiris“ kviečia išbandyti jėgas dėjimų konkurse: nugalėtojas gaus „Samsung“ telefoną

2023-03-27

A. Sysas: išvaduoti iš II pensijų pakopos, žmonės galėtų kaupti profesiniuose fonduose

2023-03-27

Lietuvos šešiolikmečiai tapo UEFA Development turnyro nugalėtojais

2023-03-27

Mažajame ir didžiajame Futsal A lygos finaluose – sunkios šeimininkų pergalės

2023-03-27

Plaukų ir galvos odos problemos: kaip jas spręsti?

2023-03-27

KTU alumnas A. Kriščiūnas: tėvai sakė, kad inžinierius gyvenime niekada neprapuls

2023-03-26

E. Jankauskas prieš kontrolinę dvikovą Atėnuose: „Visada žaidžiame dėl pergalės ir kitaip būti negali“

2023-03-26

Penktas kartas nemelavo – „Neptūnas“ pirmą kartą šį sezoną palaužė „CBet“ krepšininkų pasipriešinimą

2023-03-26

Lietuvės iškovojo Europos sniego tinklinio turo Austrijoje bronzos medalius

2023-03-26

Ežys labiau bijo pliko užpakalio ar popiergalio?

2023-03-26

Ričardas Berankis po penkerių metų antrąsyk laimėjo „Challenger Tour” serijos teniso turnyrą Prancūzijoje

2023-03-26

Du zuikiai vienu šūviu – lyderius pataupęs „Žalgiris“ laimėjo užtikrintai LKL rungtynes

2023-03-26

Lietuvos čempionai pateko į Baltijos lygos finalo ketvertą

2023-03-26
KAM nuotr.

Kas dešimtas krašto apsaugai skirtas euras tenka kariuomenei

2023-03-26

Lietuvos 35 km sportinio ėjimo čempione tapo Austėja Kavaliauskaitė

2023-03-26

Ant bangelės: J. Valančiūnas spindėjo NBA rungtynėse, o „Pelicans“ tritaškiais užmėtė „Clippers“

2023-03-26

Moterų rankinio lygos ketvirtfinalį klaipėdietės pradėjo pergale prieš titulą ginantį „Žalgirį“

2023-03-26

Prasideda antrasis Esporto A lygos ratas

2023-03-26

Įspūdingai NBA mačą pradėjęs D. Sabonis užkūrė „Kings“ eilinei pergalei

2023-03-26

Policijos pareigūnai ieško Kaune dingusio vyro

2023-03-26

U21 futbolo rinktinė su Optibet A lygos klubu išsiskyrė lygiosiomis

2023-03-26
Juvelyriniai dirbiniai

Pareigūnai prašo atsiliepti praradusius juvelyrinius dirbinius

2023-03-26

Didžiulio ažiotažo Katalonijos derbyje – triuškinama „Barcos“ pergalė

2023-03-26

Aš esu prisikėlimas ir gyvenimas – 5 Gavėnios sekmadienis

2023-03-26

K. McCullumo baudos metimai išplėšė „Rytui“ pergalę LKL rungtynėse prieš panevėžiečius

2023-03-25
Vytautas Sinica

V. Sinica: Šedbaras priėmė įstatymus ir juos išaiškins

2023-03-25

Ričardas Berankis – „Challenger Tour” serijos teniso turnyro Prancūzijoje finale

2023-03-25

“Atleto” krepšininkams teks žaisti lemiamas NKL aštuntfinalio serijos rungtynes

2023-03-25




Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.


Pasidalinti žinia

Rekvizitai

UAB “Informacinis centras”
Įmonės kodas: 305930633
PVM mokėtojo kodas: LT100014557711
Banko sąskaita: LT897044090102522014

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Copyright © 2023 Kauniečiams kasdienės naujienos