Skip to content
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Menu
Kauniečiams kasdienės naujienos
  • Redakcija
  • Kaunas, Kauno rajonas
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Politika
  • Kriminalai
  • Sportas
  • Video
  • Renginiai
  • Grupės
  • Apklausos
  • Horoskopai
Menu Close
  • Naujienos 
    • Redakcija
    • Kaunas, Kauno rajonas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Politika
    • Kriminalai
    • Sportas
    • Video
  • Sportas
  • Horoskopai
  • Renginiai
  • Apklausos
  • Grupės
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Išsikalbėk
Search for:

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Neturite paskyros? Užsiregistruoti

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Registruotis

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Išskirtinis grilio meistro patiekalas Joninėms

  • 2019-06-24
  • Arturas Slepkovas
  • Žmonių istorijos
Dalinkitės

„Žmonės pradėjo domėtis ir kepti ne tik šašlykus ar dešreles ant pagaliukų. Išpopuliarėjo universalios keraminės kepsninės, receptais dalijamasi ir socialiniuose tinkluose. BBQ kultūra didėja vos ne geometrinės progresijos greičiu“, – sako vienas žinomiausių Lietuvoje BBQ ir grilio patiekalų meistrų, maisto blogeris ir receptų knygų autorius Kristupas Krivickas, dar vadinamas tiesiog KK.

Mėgsta dalintis receptais

Pasak K.Krivicko, yra šimtai būdų pasigaminti maistą pasitelkus į pagalbą tikrą ugnį ir tūkstančiai receptų, kaip tai padaryti skaniai.

„Žmonės Lietuvoje mėgsta gaminti maistą patys, todėl natūralu, kad anksčiau ar vėliau tai turėjo nutikti. Šašlykas taip pat nėra pamirštas, bet grilio entuziastai žino ir moka nepalyginamai daug daugiau nei prieš kelis metus, dalinasi receptais, patarimais – tai labai draugiški ir geranoriški žmonės.

BBQ hobis yra labai užkrečiamas ir kartą susigundžius vargu ar įmanoma sustoti. Aš pats mielai dalinuosi įvairiais receptais socialiniame tinkle, savo paskyroje „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“, – kalbėjo pašnekovas.

Kuria savo klasiką

Neseniai jau antrąją knygą „Ugnis šneka, dūmas šnibžda“ šia tema išleidęs K.Krivickas labiau koncentruojasi į naujus, originalius BBQ ir grilio patiekalų receptus.

„BBQ ir grilio klasika yra jautienos krūtininė, plėšyta kiauliena, jautienos ir kiaulienos šonkauliai, viščiukas, mėsainiai, dešrainiai ir kiti puikūs patiekalai. Dauguma jų atkeliavę iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Bet lietuvis turi savo skonį ir tvirtą nuomonę, tad mes atrandame savo klasikinius patiekalus. Vienus – naujai, kitus adaptuojame nuo močiučių krosnies prie šiuolaikiškų kepsninių.

Dzūkiškos bandos, kugelis, čeburekai ant grilio, rūkyta šoninė, žuvies patiekalai, įvairūs troškiniai, jūrų gėrybės, įvairūs desertai, net šakotis. Galima vardinti nesustojant – kuriame savo BBQ klasiką“, – sakė K.Krivickas.

Ieško išskirtinės mėsos

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusio Centrinio Kauno turgaus atstovas Jonas Plenta sako, kad pas pastaruoju metu vis daugiau pirkėjų vasaros šventėms ieško išskirtinės mėsos ir patys bando išsikepti sudėtingesnius, įmantresnius patiekalus.

„Žinoma, kategorija „greitai ir skaniai“ visuomet buvo ir bus populiari. Pamarinuotos vištienos šlaunelės, sparneliai, šašlykai, kiti paprastesni kepsniukai. Bet išbandę paprastesnius patiekalus dalis klientų nori eiti toliau ir ieško įdomesnės mėsos, tam tikrų išpjovų ir panašiai. Dar kiti patys pagal savo receptą nori pasidaryti naminių šviežių dešrelių kepimui.

Todėl turguje jiems apsilankyti labai patogu, čia kartu su pardavėju pasirinkti tinkamiausią kepimui dalį, pasitarti dėl prieskonių, kepimo laiko, garnyrų. O artėjant Joninėms tokių pirkėjų sulaukiame gerokai daugiau, nes ši vasaros šventė kartu yra ir didžiausia grilinimo šventė Lietuvoje“, – sakė J.Plenta.

Rūkytų šonkaulių receptas – idėja Joninėms

Vienai gražiausių vasaros švenčių – Joninėms – K.Krivickas siūlo pasigaminti rūkytus šonkaulius su granatų balzaminio kremo glazūra. Toks intriguojantis receptas tikrai pradžiuginti ir gausesnę bei BBQ kultūroje nusimanančią svečių kompaniją.

Reikės:

– kiaulienos šonkaulių

– BBQ prieskonių mišinio kiaulienai

– sviesto

Glazūrai:

– 125 ml alaus

– 30 ml red-hot original padažo

– 60 ml granatų balzaminio kremo

– 3 šaukštų cukraus

Glazūrą pašildome, kol ištirps cukrus.

Garnyrui:

– čiabatos

– ypač tyro alyvuogių aliejaus

– smulkintų petražolių

– mažų kukurūzų

– nedidelių grybų

– alyvuogių aliejaus

– druskos, pipirų

Čiabatą supjaustome, patepame aliejumi, pabarstome smulkintą petražole. Kukurūzus ir grybus metame į ketaus keptuvę, truputį aliejaus, barstome druska, pipirais.

Nuplėšiame nuo šonkaulių vidinės pusės plėvelę, pabarstome prieskoniais. Rūkome (mėsa į viršų) 110-130°C temperatūroje apie 1,5-2 valandas, su gabalėliu sviesto vyniojame į foliją, kepame (mėsa žemyn) tokioje pačioje temperatūroje apie 40-60 minučių. Išvyniojame, dedame ant grotelių, mėsa į viršų, pakeliame temperatūrą iki 150°C.

Naudojame antro aukšto groteles – šonkaulius perkeliame į antrąjį aukštą, kad būtų patogu glazūruoti, šalia sudedame čiabatą, po apačia – keptuvę su kukurūzas ir grybais. Jiems turėtų užtekti bendro laiko (apie 20 minučių) iki šonkaulių gaminimo pabaigos (jei ne, dar keletą minučių pakepkite, kai duoną ir mėsą jau ištrauksite iš kepsninės).

Čiabatą, vieną kartą apversdami, kepsime apie 15-20 minučių.

Šonkaulius glazūruojame maistiniu teptuku. Palaukiame apie 10 minučių, kol glazūra karamelizuosis ir tepame antrą sluoksnį. Dar 10 minučių – ir šonkauliai paruošti, taip pat ir čiabata.

urmas.net informacija

Užsiprenumeruok naujienas tiesiai į savo el. paštą

Taip nepraleisi svarbiausių naujienų!


Panašūs straipsniai:

Auksinis taškas: „Monaco“ paguldęs „Žalgiris“ tęsia kovą dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose

2023-03-29

Rekordinis „Ryto“ puolimas nušlavė vos septynis žaidėjus turėjusias „Pieno žvaigždes“

2023-03-29

Pirmą kartą stipriausios TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionato komandos paaiškės Alytuje

2023-03-29

Ričardas Berankis pratęsė pergalių seriją „Challenger Tour” serijos teniso turnyruose Prancūzijoje

2023-03-29

Komandą nuo techninio pralaimėjimo išgelbėję „Cbet“ sirgaliai: „Be Virgio mes neįsivaizduojame savo klubo“

2023-03-29

I.Brazdeikis: „Savų sirgalių energija mums bus labai svarbus faktorius“ (VIDEO)

2023-03-29

U21 futbolo rinktinė kontroliniame mače pralaimėjo „Panevėžiui“

2023-03-29

Iš pataisos namų nuteistasis bandė išgabenti didelį kiekį narkotinių medžiagų

2023-03-29

Lemiamu metu palūžę „Pelicans“ su JV krito prieš NBA čempionus

2023-03-29

Antradienį Eurolygoje pergales šventė visi trys klubai su lietuviais

2023-03-29

Kauno rajonas ir Pietų Moravija plėtos turizmą

2023-03-28

Prestižiniame turnyre Danijoje – imtynininko Manto Knystauto triumfas!

2023-03-28

Ar galima politikai išnaudoti ligonius?

2023-03-28

6 būdai, kaip pratęsti savo telefono tarnavimo laiką

2023-03-28

R. Kurtinaitį „Wolves“ trenerių štabe keičia K. Kemzūra

2023-03-28

Kertinę savaitę pradedantis K. Maksvytis apie M. Jameso situaciją: „Nepavydžiu jų treneriui“

2023-03-28

E. Zubas: „Kai žaidi už Lietuvą – emocijos yra visai kitokios nei žaidžiant klube“

2023-03-28

Prokurorai V. Matijošaičio šeimos sklypų nelies

2023-03-28

D. Sabonis išsiliejo ant R. Goberto, bet „Kings“ dar nepasiekė išsvajoto rezultato

2023-03-28

NBA rungtynėse Portlande – įspūdinga J. Valančiūno kova

2023-03-28

Bendra Kauno mokslininkų ir verslo inovacija – odontologinė įranga, naikinanti virusus

2023-03-28

E. Jankauskas: „Sunkiais momentais komanda parodė charakterį ir pasiaukojimą“

2023-03-28

Būsimieji Lietuvos futbolininkų Europos čempionato atrankoje varžovai patyrė antrą nesėkmę

2023-03-28
VDU nuotr.

Žygiu iš Šiaulių į Kauną įprasmino prof. Stasio Šalkauskio atminimą

2023-03-27

Lemiamą aštuntfinalio serijos dvikovą laimėję “Atleto” krepšininkai pateko į ketvirtfinalį

2023-03-27

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė Atėnuose su graikais sužaidė lygiosiomis

2023-03-27

LKL pirmenybėse – dvi šeimininkų pergalės

2023-03-27

Septyniolikmečių merginų futbolo rinktinė neprilygo bendraamžėms iš Graikijos

2023-03-27

Devyniolikmečių merginų krepšinio rinktinė sužinojo varžoves pasaulio čempionate

2023-03-27

Turi idėją kaip išgelbėti pasaulį? Laikas sužinoti kaip tai padaryti!

2023-03-27




Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.


Pasidalinti žinia

Rekvizitai

UAB “Informacinis centras”
Įmonės kodas: 305930633
PVM mokėtojo kodas: LT100014557711
Banko sąskaita: LT897044090102522014

info@kaunieciams.lt
Privatumo politika

Copyright © 2023 Kauniečiams kasdienės naujienos