Didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo maisto restoranų tinklas „Hesburger“ Kauno rajone, Tirkiliškių kaime, pradėjo padažų gamyklos ir logistikos centro statybas. Planuojama, kad investicijos sieks iki 15 mln. eurų, o gamykla pradės veikti 2021 m. pradžioje.
„Hesburger“ tinklas labai sparčiai auga ir plečiasi jau esamose rinkose, o taip pat žvalgomės ir į naujas potencialias rinkas. Turime užtikrinti stabilų ir pakankamą produktų tiekimą gerokai išaugusiam tinklui, todėl esamus gamybos pajėgumus papildys nauja gamykla Lietuvoje, Kauno rajone. Joje bus gaminamas majonezas ir kiti padažai mūsų tinklo restoranams“, – sakė „Hesburger” tarptautinės plėtros direktorė Ieva Salmela.
Pasak I. Salmelos, šiuo metu visi „Hesburger“ padažai yra gaminami Suomijoje. Naujosios gamyklos plotas sieks apie 5 600 kv. metrų, pradžioje jos gamybiniai pajėgumai bus apie 1000 tonų majonezo ir kitų padažų per metus.
Atidarius naująjį fabriką ir logistikos centrą, bus sukurta 20 naujų darbo vietų, kurių skaičių per penkerius metus ketinama padidinti dvigubai.
Per šiuos metus „Hesburger“ į restoranų plėtrą mūsų šalyje planuoja investuoti 5 mln. eurų ir atidaryti 7 naujus restoranus. „Hesburger“ pardavimai 2018 m. Lietuvoje pasiekė 29,01 mln. eurų – 24 proc. daugiau negu 2017 m., kuomet pardavimai sudarė 23,43 mln. eurų.
Apie „Hesburger”
„Hesburger” – Suomijoje įsikūrusi šeimos bendrovė, kurios istorija prasidėjo prieš daugiau kaip 50 metų. Restoranų tinklas buvo įkurtas 1966 m., kai Naantali miestelyje buvo atidarytas grilio kioskas. Pirmasis „Hesburger“ restoranas duris atvėrė 1980 m. Turku mieste ir pamažu užkariavo vietinę rinką bei aplinkinius regionus. Iš viso 492 „Hesburger“ restoranuose dirba daugiau kaip 7900 darbuotojų. Lietuvoje bendrovė veikia nuo 2007 m., šiuo metu 55-uose restoranuose dirba 650 žmonių.